Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική ομηρία

Στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο

Η Οδηγία 70/79 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, εφόσον αυτοί απασχολούνται παραπάνω από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή με αλλεπάλληλες συμβάσεις παραμένουν στην ίδια θέση «δεν αφορά το Δημόσιο, ούτε τα ΝΠΔΔ», ενώ το Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί δε θα έχει αναδρομικότητα, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξουν ακόμη και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, λόγω αυτής της οδηγίας(!) και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα την εντάξει στο ελληνικό δίκαιο «στην πιο προχωρημένη μορφή της». Προσδιόρισε, μάλιστα, το χρονικό όριο απασχόλησης για τη μετατροπή των συμβάσεων στους 22 με 24 μήνες. Επιβεβαίωσε έτσι την απόφαση της κυβέρνησης να μη μονιμοποιήσει όλους όσοι προσλήφθηκαν ως εποχικοί και έκτακτοι, με βάση τις διαδικασίες του νόμου «Πεπονή», αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου. Εμμένει στη θέση της, πως για τις περιπτώσεις αυτές θα θεσμοθετήσει επιπλέον μοριοδότηση, με βάση την προϋπηρεσία του κάθε εργαζόμενου.

Με αίτημα την εφαρμογή της Οδηγίας η ΓΣΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο και οι Σύλλογοι των συμβασιούχων, διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο.

Στην κινητοποίηση θα μετέχει αποφασιστικά και μαζικά η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε ανακοίνωση της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής καταγγέλλεται η κυβερνητική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων. «Η επέκταση της "απασχολησιμότητας" στο Δημόσιο (με τις αποικιακού τύπου συμβάσεις χωρίς δικαιώματα των εργαζομένων, με την κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με τα ωρομίσθια και την κατάργηση του πενθήμερου, με την απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές), συνδυασμένη με τη συνολικότερη επίθεση που εξαπέλυσε το "ασφαλιστικό", μας ανάγκασε να βγούμε στους δρόμους του αγώνα, απαιτώντας σταθερή μόνιμη δουλιά, με τη μονιμοποίηση όλων όσων "έκτακτων" εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες των ΟΤΑ», υπογραμμίζεται.

Ακολούθως, καταγγέλλονται οι πλειοψηφικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες «όλο το προηγούμενο διάστημα υιοθέτησαν τις πολιτικές αυτές και με εργαλείο τον λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» υπονόμευσαν τον όποιο αγώνα των εργαζομένων κόντρα στη συνολικότερη πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης».

Στη σημερινή κινητοποίηση, στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλεί όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους και ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΙΚΑ Αθηνών - Πειραιώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ