Κυριακή 7 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Διεθνές τουρνουά στην Καβάλα
  • Οι νικητές από τα «Νεανικά 2002» του ΣΑΕ
  • Στο πρωτότυπο ματς με υπολογιστές νικητής ο Κράμνικ

Ενα από τα εκατοντάδες σκακιστικά τουρνουά κορασίδων και παίδων που διεξάγονται σε ολόκληρη την Ελλάδα
Ενα από τα εκατοντάδες σκακιστικά τουρνουά κορασίδων και παίδων που διεξάγονται σε ολόκληρη την Ελλάδα
Σε ένα μήνα περίπου, θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας το 11ο Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά, που διοργανώνουν ο ΣΟ Καβάλας και η Σκακιστική Ενωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι αγώνες θα διεξαχτούν με ελβετικό σύστημα 9 γύρων στο χρονικό διάστημα 10-21 Αυγούστου και ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη θα είναι 1 1/2 ώρα, συν 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την αρχή της παρτίδας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 26 Ιούλη στα τηλέφωνα: 0510-832451 ΦΑΞ 225463 κ. Β. Θεοδωρίδη και 226871 κ. Β. Λιόγκα. Η ιστοσελίδα είναι, www.chesskavala.com.

Επικεφαλής διαιτητών θα είναι ο διεθνής διαιτητής και αντιπρόεδρος της ΕΣΟ Βύρων Τσορμπατζόγλου, ενώ τα χρηματικά έπαθλα, (τα οποία συγκεντρώνονται από τα παράβολα συμμετοχής - 40 και 30 ευρώ για κάθε σκακιστή), όλων την κατηγοριών, φθάνουν τις 5.400 ευρώ.

* Ενα ακόμη τόλμημα μια ακόμη επιτυχία του Σκακιστικού Τμήματος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων ήταν το Σκακιστικό Τουρνουά «Νεανικά 2002», έτσι όπως ακριβώς το έζησαν και το απόλαυσαν 147 μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι γονείς και πολλοί άλλοι φίλοι του αθλήματος.

Αθλοθέτες, (παράβολο συμμετοχής δεν υπήρχε και αυτό τιμά ιδιαίτερα τον ΣΑΕ και ελπίζουμε να το εφαρμόσει και στα τουρνουά των μεγάλων σκακιστών, ειδικά στο εσωτερικό του πρωτάθλημα), ήταν: ο ΣΑΕ, οι Σύλλογοι Σουέζ και Πορτ Τεανφίκ, Ισμαηλίας, Πορτ Σάιτ, Πορτ Φουάτ, ο πρόεδρος Ισμαηλίας κ. Μαυρομμάτης κ.ά.

Κύπελλα και μετάλλια πήραν: Πανταζόπουλος Σ., Βανδώρος, Κρημάδης, Ντανστένκο, Μάκκα Ευανθία, Κουλαξουζίδης, Γιαννόπουλος, Τσούφης, Οικονομοπούλου Μαρία, Αγγελάκη Σταματίνα, Αρτσέτου Ελισάβετ (Ανω των 12 ετών) Γκούμας Γ., Χωματίδης, Μαυρικάκης, Γερούκαλης, Σπύρου Μαρίνα, Ζαραμπούση Μαρία, Μανδάλη Αγγελική, Σπύρου Μποτεζάτ Καζανάκης, Εγμαλόγλου Μαριάνθη, Συρογιάννη Μαρία, Λαγουμιτζή Χριστίνα και ο εξάχρονος Δρακάκης Γιώργος.

Οι νικητές του ΣΑΕ: (παράλληλο εσωτερικό) Ζαραμπούστη Μαρία, 3,5 β., Ευσταθίου Μιχ., Γυφτογιάννης Θεοχ., Γαργάλης Νικ., Γερούκαλης Χρ., Γλάρος Δημ., όλοι με 3 βαθ.

* Ενα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο ματς έγινε στην Ισπανία (Λεόν 20-24 Ιούνη) μεταξύ των κορυφαίων GM Κράμνικ (Ρωσ.) και Ανάντ (Ινδία). Οι δύο ισχυρότεροι, (ορισμένοι λένε, μετά τον Κασπάροβ. Ισως να είναι και έτσι, αλλά παράλληλα πρέπει να υπολογίζουμε και τη... συχνότητα, καθώς και την επιλογή των τουρνουά που συμμετέχει ο Γκάρι Κασπάροβ σκακιστές του κόσμου, εκτός από τις δικές τους γνώσεις, «επιστράτευσαν» και τις απαντήσεις τους πραγματοποίησαν ένα με πολύ «βαθιά σκέψη» ματς έξι παρτίδων, μια εκ των οποίων νίκησε ο Κράμνικ. Οι άλλες πέντε έληξαν ισόπαλες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ