Κυριακή 7 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΟΛΕΜΟΣ - ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ
Χορεύοντας με τους πράκτορες...

Ούτε μια φορά δεν ανέφερε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης τη λέξη «17Ν» στη δήλωση - διάγγελμα που έκανε εκτάκτως την περασμένη Πέμπτη για να ενημερώσει, υποτίθεται, τον ελληνικό λαό. Πρόκειται για τυχαία παράλειψη; Ασφαλώς όχι (το επανέλαβε εξάλλου την επομένη στην ομιλία του στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ) και εύλογα το επισήμανε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν είπε τι ακριβώς θεωρεί η κυβέρνηση εξάρθρωση της τρομοκρατίας».

Ακριβώς αυτό είναι - όπως πάντα άλλωστε - το κρίσιμο ζήτημα: Ποιος και πώς δηλαδή ορίζει την έννοια της τρομοκρατίας και ποιος θεωρείται τρομοκράτης. Το ζήτημα αυτό αναδεικνύεται με ένταση στο προσκήνιο όσο οι έρευνες για την τρομοκρατία τραβάνε σε μάκρος χωρίς να οδηγούν στην οριστική εξάρθρωση της «17Ν». Αλλωστε μηχανισμοί σαν αυτήν την επονομαζόμενη οργάνωση χρησιμοποιούνται αν δε συγκροτούνται από μυστικές υπηρεσίες.

Η επιφυλακτικότητα και η καχυποψία απέναντι στις προθέσεις και τους στόχους κυβέρνησης - αμερικανικής πρεσβείας - μυστικών υπηρεσιών - αστυνομίας είναι κάτι από παραπάνω δικαιολογημένη. Είναι επιβεβλημένη. Οι προσχεδιασμένες και διόλου τυχαίες κινήσεις τους και ο χειρισμός της υπόθεσης μέχρι τώρα δείχνει ότι χρησιμοποιείται η ιστορία της εξάρθρωσης της «17Ν», αν τελικά γίνει, για να επιτευχθούν (παράλληλα ή αποκλειστικά θα δείξει) άλλοι στόχοι, που εξυπηρετούν την προώθηση στόχων που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας made in USA.

Τι «βγαίνει» από τις, μέχρι στιγμής, έρευνες και εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας; Πρώτον, στοιχεία και αποδείξεις για την ίδια τη «17Ν», σχετικά με τα «εργαλεία και υλικά» που είχε στην κατοχή της και χρησιμοποιούσε (μέρος του οπλισμού που βρέθηκε μαζεμένο σε ένα διαμέρισμα(!) και ένας αποτυχημένος βομβιστής που τον έχουν αναγορεύσει αρχιεκτελεστή). Δεύτερον, δημιουργία κλίματος τρομο-λαγνείας μέσα από ένα όργιο φημών, διαρροών, εκτιμήσεων κ.ο.κ., ταυτόχρονα με στεγανοποίηση της επίσημης και υπεύθυνης ενημέρωσης. «Αντε σήμερα τους πιάνουμε, όχι αύριο, δε θα μας γλιτώσουν, πού θα πάνε, δεν μπορούν να ξεφύγουν» και άλλα τέτοια γλαφυρά διοχετεύονται καθημερινά στα ΜΜΕ, μαζί με «πληροφορίες» περί μελών της «17Ν» που έσπασαν και μίλησαν ή ότι «δένουν» την υπόθεση από τηλεφωνήματα μαρτύρων στους αριθμούς που έδωσε η Αντιτρομοκρατική!

Κτίζεται έτσι σιγά σιγά ένα κλίμα κυνηγιού μαγισσών, όπου ο καθένας είναι εν δυνάμει ύποπτος τρομοκράτης. Είναι φανερό ότι θέλουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στο διπλανό και το γείτονα, να σπάσουν κάθε δεσμό αλληλεγγύης μέσα στο λαό, κοινώς να καλλιεργήσουν τη συνείδηση του «καρφώματος» στις αρχές και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς ως μέγιστη ηθική πράξη. Και βεβαίως σε τέτοιες καταστάσεις, εάν επικρατήσουν, η αστυνομία θα φαντάζει ως «αποκούμπι» και «φυσικός προστάτης»!

«Αναστήλωση κύρους»

Τέταρτον, εκεί που τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από απτά είναι στην αναστήλωση του χαμένου κύρους της Αστυνομίας και της αποκατάστασης της ανύπαρκτης, στο λαό μας, υπόληψης της CIA και της Σκότλαντ Γιαρντ. Οι πάντες (κυβέρνηση, ΝΔ, Τ. Μίλερ, ΜΜΕ) συμμετέχουν σε μια εκστρατεία με στόχο να μας πείσουν ότι οι διωκτικές αρχές έχουν αλλάξει, έχουν γίνει σοβαρές, έχουν απαλλαγεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος, διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, δημιουργώντας ένα φωτοστέφανο γύρω από τους μηχανισμούς κρατικής καταστολής. Ο «εξαγνισμός» αυτός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για αντεπεξέλθουν στη βασική τους αποστολή, που δεν είναι άλλη από το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και από την οποία δεν παρεκτρέπονται ούτε λόγω καταδίωξης της «17Ν»... Μοιάζει σαν να θέλουν να φτιάξουν ένα νέο μύθο (σοβαρές και δημοκρατικές διωκτικές αρχές) γκρεμίζοντας έναν άλλο («17Ν»).

Μάλιστα δε θέλουν απλά μια βελτίωση της εικόνας των διωκτικών αρχών, θέλουν και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, την οποία έχουν χάσει δικαιολογημένα λόγω της αντιλαϊκής δράσης τους στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ανακοινώσεις της αστυνομίας κλείνουν με την επωδό ότι αυτή δρα σε συνθήκες δημοκρατικής έννομης τάξης. Ο δε Κ. Σημίτης το είπε ανοιχτά: «Να αφήσουμε την αστυνομία απερίσπαστη στο έργο της και βεβαίως να της έχουμε εμπιστοσύνη», ενώ ο εκπρόσωπός του Χρ. Πρωτόπαππας πιο προωθημένος αξίωσε να αφεθούν ελεύθερες οι διωκτικές αρχές να κάνουν τη δουλιά τους, εννοώντας να σταματήσει κάθε κριτική και έλεγχος!

Οι εκκλήσεις για μαζικό χαφιεδισμό και ανώνυμα καρφώματα στα τηλεφωνικά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε ως φυσιολογικό επόμενο βήμα. Μέθοδοι δοκιμασμένες από αυτούς που καθοδηγούν τις ελληνικές διωκτικές αρχές, επιβάλλονται για τους ίδιους σκοπούς που εφαρμόστηκαν και έξω.

Πέμπτον, άρχισαν να γίνονται πρόβες για την εφαρμογή του τρομονόμου και διαφημίζονται τα πλεονεκτήματα και οι «αρετές» που διαθέτει, όπως οι ανώνυμοι μάρτυρες, οι οποίοι θυμίζουν τους κουκουλοφόρους στην Κατοχή! Ο ελληνικός λαός «εθίζεται» να εκχωρεί και να παραιτείται «εθελούσια» των δικαιωμάτων τους προς όφελος του υπέρτατου αγαθού,... της «ασφάλειας».

Σε κάθε περίπτωση έχουν απελευθερωθεί και κυριαρχούν «επί σκηνής» διάφορες «μυστήριες» και ανεξέλεγκτες δυνάμεις και έχουν τεθεί σε φάση υλοποίησης καλά μελετημένα σχέδια. Ιδωμεν.

Δεν μπορεί να μη σημειωθεί πως αν αφαιρέσει κανείς τη δράση των δολοφόνων της «17Ν» στη χώρα μας - για την οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι διασυνδέεται με τη δράση των μυστικών υπηρεσιών - η μόνη τρομοκρατία που μένει είναι η κρατική τρομοκρατία (χτύπημα κινητοποιήσεων σαν αυτή στο λιμάνι, επιστρατεύσεις απεργών, συλλήψεις και κρατήσεις αφισοκολλητών, δίκες αγωνιζόμενων αγροτών, εργατών, μαθητών κλπ.) και η τρομοκρατία της «νέας τάξης» ενάντια στους λαούς. Η 27χρονη δράση της «17Ν» υπηρέτησε τους στόχους των αφεντικών της και του συστήματος και πάντως ζημίωνε το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του. Πιθανότατα και ο «θάνατός» της (εικονικός ή μη) να είναι αντάξιος της «ζωής» της...


Π. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-09-11 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-09-07 00:00:00.0)
Ενθερμη στήριξη από ΝΔ (2002-07-19 00:00:00.0)
ΔΙΚΤΥΑ... ΓΙΑΦΚΕΣ... ΥΠΟΠΤΟΙ... (2002-07-17 00:00:00.0)
Δικομματική «κοκορομαχία» (2002-07-09 00:00:00.0)
Οχι νέα «αντιτρομοκρατικά» δεσμά (2001-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ