Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενθερμη στήριξη από ΝΔ

Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα στοιχεία ο ΣΥΝ

Απλόχερη και ανεπιφύλακτη στήριξη στις διωκτικές αρχές παρέχει η ηγεσία της ΝΔ, εμφανιζόμενη ταυτόχρονα δικαιωμένη για τη συμβολή της στο αντιτρομοκρατικό μέτωπο.

«Η ΝΔ εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόοδο των ερευνών και στηρίζει την προσπάθεια των διωκτικών αρχών να εξαρθρώσουν τη μάστιγα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τις χτεσινές ανακοινώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Η ΝΔ, πρόσθεσε, επί δεκαετίες, έδωσε αυτόν τον αγώνα τόσο πολιτικά όσο και θεσμικά, με την ψήφιση του αντιτρομοκρατικού νόμου. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός προσδοκά πια την πλήρη διαλεύκανση αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης.

Περισσότερο προωθημένη η Ντ. Μπακογιάννη, δε δίστασε να αναγνωρίσει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχει τη θέληση να εξαρθρώσει πλήρως την τρομοκρατία» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα τους βρούμε όλους όσοι εμπλέκονται στο θέμα της τρομοκρατίας». Το μόνο που δε χωράει σε αυτή την υπόθεση, σημείωσε, είναι οι κομματικές αντιπαλότητες. «Το μεγάλο κεκτημένο είναι ότι συμμετέχουν σε αυτή όλες (!) οι πολιτικές δυνάμεις» είπε στον «9,84».

Ο ΣΥΝ

Εντυπωσιακά κρίνει τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για τη «17Ν» ο Συνασπισμός. Σε ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει το αίτημα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έρευνα για τον εντοπισμό και την τιμωρία όσων ευθύνονται για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Κατά τον ΣΥΝ, «ολόκληρη η κοινωνία απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την υπεύθυνη ενημέρωση και την εφαρμογή των κανόνων δικαίου». Αξιοσημείωτο είναι το ότι ο ΣΥΝ παρακάμπτει το μείζον θέμα που αφορά στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, αναφέροντας μόνο πως η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί με «σεβασμό στο συνταγματικό πλαίσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ