Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Για το λαό προέχουν τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τον ελληνικό λαό να κρίνει πολιτικά τα όσα γράφονται και λέγονται γύρω από τη «17 Ν» και - κυρίως - να μη βάλει σε δεύτερη μοίρα τα μεγάλα κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά του προβλήματα

Την ανάγκη ο ελληνικός λαός να μη βάλει σε δεύτερη μοίρα τα μεγάλα προβλήματά του στο όνομα των διεργασιών για την «εξάρθρωση» της «17 Νοέμβρη» τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αρτα. Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κρίκοι που συνδέουν τη "17 Νοέμβρη" με τα ξένα κέντρα, τις ξένες υπηρεσίες και άλλα κέντρα ήδη είναι κομμένοι ή θα κοπούν και οι έρευνες δε θα φτάσουν ως εκεί». Ειδικότερα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

«Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι δεν πρέπει στο όνομα όλων των διεργασιών και διαδικασιών που γίνονται για τη "17 Νοέμβρη" να ξεχάσει τα μεγάλα κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά του προβλήματα. Να μην τα βάλει σε δεύτερη μοίρα. Σαν μέρος αυτών των προβλημάτων πρέπει να δει και αυτή την υπόθεση. Κάθε μέρα συλλαμβάνονται και καινούριοι, προσάγονται, ανακρίνονται. Μάλιστα σήμερα ακούστηκε να έχει συλληφθεί και ηγέτης.

Εμείς θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό που είπαμε όχι τώρα, αλλά από το 1975, όταν εμφανίστηκε αυτή η περίφημη "17 Νοέμβρη". Για μας δε χαρακτηρίζεται ούτε από τις προκηρύξεις της, ούτε από τη χρήση των πορτρέτων του Μαρξ, του Τσε και του Αρη Βελουχιώτη, δε χαρακτηρίζεται από τον δήθεν αριστερό επαναστατικό λόγο των προκηρύξεων.

Από την πείρα που έχουμε, αλλά και από την 27χρονη δράση αυτής της οργάνωσης που φαινόταν φάντασμα, είμαστε βέβαιοι ότι είτε η μήτρα αυτής της οργάνωσης βρίσκεται σε ξένα κέντρα με διασυνδέσεις και με εσωτερικά ελληνικά κέντρα, κρατικές μυστικές υπηρεσίες, είτε αν δεν ήταν μήτρα αυτής της οργάνωσης ξένες υπηρεσίες και τα ξένα κέντρα, στην πορεία πήραν την οργάνωση αυτή στα χέρια τους και τη χρησιμοποίησαν.

Μπορεί να πιαστούν άνθρωποι οι οποίοι ενδεχομένως εντάχθηκαν σε αυτή την οργάνωση γιατί πίστευαν ότι έκαναν επαναστατική πάλη, άνθρωποι οι οποίοι είχαν την αφέλεια να πιστεύουν ότι πρόσφεραν στον ελληνικό λαό κάνοντας δολοφονίες και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αυτοί οι άνθρωποι πιθανά να συλληφθούν και να τιμωρηθούν, αν και με την προστασία μαρτύρων δεν ξέρω τι μένει. Κρίκοι όμως που συνδέουν τη "17 Νοέμβρη" με τα ξένα κέντρα, τις ξένες υπηρεσίες και άλλα κέντρα, ήδη είναι κομμένοι ή θα κοπούν και οι έρευνες δε θα φτάσουν ως εκεί. Είναι πιθανόν η "17 Νοέμβρη" να έπαψε να είναι χρήσιμη και να πρέπει να κλείσει και ενδεχομένως να αντικατασταθεί με κάτι άλλο, πιο χρήσιμο, όπως επίσης η "εξάρθρωση" της "17 Νοέμβρη" χρησιμεύει για να υιοθετηθούν στην Ελλάδα ακόμα πιο αυστηροί τρομονόμοι, οι οποίοι έχουν ένα και μόνο αποδέκτη - θύμα, το λαϊκό κίνημα, τη λαϊκή πάλη, τις ριζοσπαστικές κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις. Αυτοί που λένε ότι η πάλη για τη δημοκρατία ταυτίζεται με την πάλη κατά της τρομοκρατίας - είτε το λένε συνειδητά είτε το λένε αθέλητα - κάνουν ζημιά. Η πάλη για τη δημοκρατία πρέπει να περιέχει την κατάργηση όλων των τρομονόμων. Η πάλη για τη δημοκρατία είναι η πάλη για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων στη ζωή, σε ένα ανεβασμένο βιοτικό κοινωνικό επίπεδο, για το δικαίωμα στη δουλιά, για το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Και η πάλη για τη δημοκρατία συνδέεται με την ελευθερία της απεργίας και τη δημιουργία των προϋποθέσεων ανεμπόδιστης εξέλιξης της λαϊκής πάλης.

Ολα τα άλλα που λέγονται, αν λέγονται συνειδητά ξέρουμε γιατί λέγονται, αν λέγονται ασυνείδητα υπηρετούν αυτούς που θέλουν να βάλουν τους λαούς στο γύψο και στην Ελλάδα και διεθνώς. Ιδιαίτερα μετά τις 11 Σεπτέμβρη και με τις αποκαλύψεις που έγιναν για το ποιος έφτιαξε την Αλ Κάιντα, για το ποιοι ξέραν ή δεν ξέραν για το χτύπημα, δεν επιτρέπεται άγνοια και σύγχυση πάνω στο ζήτημα. Και μάλιστα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει μεγάλη εμπειρία από τη δράση του ξένου παράγοντα, από τις επίσημες και ανεπίσημες επεμβάσεις τους, από τη δράση των ξένων υπηρεσιών, από τις δολοφονίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και με την παρέμβαση και με το ρόλο του ξένου παράγοντα. Ο ελληνικός λαός είναι πονηρεμένος, έχει αντιιμπεριαλιστική συνείδηση και έτσι πρέπει όλα αυτά τα οποία ακούει να τα παρατηρεί, να τα εξετάζει, να τα καταγράφει, αλλά να μη δείχνει πίστη σε όλα, να σκέφτεται πιο πονηρά, δηλαδή πιο πολιτικά».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την προχτεσινή σύλληψη φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της «17 Νοέμβρη», η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε τα εξής: «Από τη στιγμή που εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν κρίκοι που συνδέουν τη "17 Νοέμβρη" με υπηρεσίες, αποκλείεται να βγουν στη φόρα είτε φυσικά πρόσωπα είτε κέντρα. Ενδεχομένως να πιάνονται άνθρωποι οι οποίοι είχαν μια θέση στην ιεραρχία, δεν ξέρω αν όλοι αυτοί είχαν συνείδηση του τι κάνουν. Η πείρα έχει δείξει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πολλές φορές θυσιάζονται και κάποια κατώτερα όργανα προκειμένου να μείνουν αθέατοι οι πραγματικοί εγκέφαλοι. Δεν μπορώ να ξέρω για κανέναν από αυτούς που πιάστηκαν πώς σκέφτηκε και εντάχθηκε εκεί. Επίσης δεν μπορούμε να ξέρουμε εμείς τι μπορεί να έχουν καταθέσει, ακούμε το τι είπαν. Δε θέλω να πω ότι όσα λέγονται είναι ψέματα, δεν ξέρουμε. Να δούμε τι θα βγει στο δικαστήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ