Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάει μακριά η ... βαλίτσα

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει αξιοποιήσει μόλις το δύο τοις χιλίοις των στοιχείων που διαθέτει

«Εχουμε αξιοποιήσει μόνο το δυο τοις χιλίοις, από τα στοιχεία που έχουμε». Αυτό φέρεται ότι έχει δηλώσει στον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι η υπόθεση που αφορά στη «17 Ν» δε θα είναι «ένα κινηματογραφικό έργο δυο ωρών». Η τελευταία είναι προσφιλής έκφραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρ. Πρωτόπαππα, όταν αναφέρεται στην υπόθεση αυτή. «Πρέπει να αντισταθούμε στην τάση μετατροπής του θέματος σε κινηματογραφική ταινία που ολοκληρώνεται σε δυο ώρες», υπογράμμισε χτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός:

  • Αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στο θέμα της εξάρθρωσης της «17 Ν».
  • Τόνισε πως υπάρχει σειρά στοιχείων, που βαίνουν προς αξιοποίηση και αφορούν στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση των ενεργειών της «17 Ν», τα οποία είναι στα χέρια των αρχών.
  • Συνέστησε ψυχραιμία και όχι βιασύνη και είπε ότι οι αρχές δίνουν στοιχεία στη δημοσιότητα, μόνον εφ' όσον είναι στοιχειοθετημένα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τύπου, μιλώντας ο πρωθυπουργός για τη σύλληψη του Α. Γιωτόπουλου, ανέφερε στην Κυβερνητική Επιτροπή ότι «υπάρχουν στοιχεία από την πληροφόρηση που έχει μέσω του υπουργού Δημόσιας Τάξης, για την ανάμειξή του στο σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών». Σε ερώτηση αν η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει και για άλλα πρόσωπα, πιο ψηλά, είπε ότι «γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ανάκριση συνεχίζεται». Οσον αφορά στον Δ. Κουφοντίνα, ανέφερε ότι «θα υπάρξουν σχετικές αναφορές, μετά την εύρεσή του, σύμφωνα με την πορεία ερευνών της ΕΛ.ΑΣ», ότι η «κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, ώστε να εξαρθρωθεί η τρομοκρατία» και να απομυθοποιήσει «τους τρομοκράτες, οι οποίοι δεν είναι κοινωνικοί αγωνιστές».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εκφράζει την ικανοποίησή της από τη συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις αμερικανικές και βρετανικές, δήλωσε ότι «δε βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνουμε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ