Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα

Σε πρώτο θέμα είχε αναγάγει σχεδόν όλος ο χτεσινός Τύπος τη σύλληψη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Με τίτλους στην πρώτη σελίδα που έκαναν λόγο για «σύλληψη του αρχηγού», πρωινές και απογευματινές εκδόσεις, έδωσαν συνέχεια στις εξελίξεις με τη «17 Ν».

Η «Ελευθεροτυπία» έχει τίτλο «Πιάσαμε τον αρχηγό», ενώ στην πρώτη της σελίδα, με φωτογραφία και τίτλο προαναγγέλλει τη συνέντευξη που έδωσαν τα μέλη της οικογένειας του Σάββα Ξηρού στην εφημερίδα. Σε μια συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων, η οικογένεια δηλώνει ότι «ο Σ. Ξηρός είναι αθώος».

Το «ΒΗΜΑ», με τίτλο «Συνέλαβαν τον Αλ. Γιωτόπουλο. Φέρεται ως ο αρχηγός της 17Ν», ουσιαστικά... ενισχύει το προχτεσινό του πρωτοσέλιδο, στο οποίο κάνει αναφορά για «αίνιγμα του αρχηγού» και μάλιστα μιλάει για «έρευνα στον κύκλο του κ. Αλ. Γιωτόπουλου» και όλα αυτά πριν από τη σύλληψή του... Παράλληλα, με ανυπόγραφο ρεπορτάζ η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο «Δ. Κουφοντίνας κρύβεται στη γιάφκα έκτακτης ανάγκης». Τέλος, προαναγγέλλει ότι οι «πρώτοι κατηγορούμενοι οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού».

Η «Απογευματινή», έχει εκτενές ρεπορτάζ για τη ζωή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Υποστηρίζει με άρθρο της ότι «πούλησε ακριβά την ηγεσία ο Ξηρός». Αφιερώνει δυο σελίδες στη ζωή και τη δράση του πατέρα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, τον οποίο χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα».

«Συνέλαβαν στους Λειψούς τον Αρχηγό», είναι ο τίτλος του «Ελεύθερου Τύπου». Επίσης στην εφημερίδα, υπάρχουν κείμενα στα οποία γίνεται αναφορά για «σχέσεις υπόπτων με την ΕΥΠ» και «για διείσδυση της ΕΥΠ στην τρομοκρατία». Παράλληλα, αναφέρεται ότι «τις τελευταίες βδομάδες πληθαίνουν οι υποψίες ακόμα και για διάβρωσή της 17Ν από ελληνικές και ξένες υπηρεσίες».

Το «ΕΘΝΟΣ» έχει τίτλο «Σύλληψη Μυστήριο». Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, υπάρχει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο «δυο απόρρητες καταθέσεις "ξεκλείδωσαν" τη "17Ν"». Με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «δυο πρόσωπα προσήλθαν οικειοθελώς στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου κρατούνται σε μυστικό κρησφύγετο για δική τους προστασία και έχουν κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις», ο οποίες «μαζί με την κατάθεση του Ξηρού επισπεύδουν τις διαδικασίες για συλλήψεις». Στην εφημερίδα, υπάρχουν επίσης φωτογραφίες και στοιχεία για όλη την οικογένεια Ξηρού.

Τα «ΝΕΑ» έχουν τίτλο «Ο αρχηγός στα χέρια της ΕΛΑΣ». Με άρθρο της η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες «ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στην εκτελεστική ομάδα της 17Ν, αναμένεται να φθάσει τους 11».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ