Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Φιέστα στο... καθυστερημένο και κολοβό μετρό!

Σε μια ακόμη προεκλογικού τύπου φιέστα - προσφορά αυτή τη φορά στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι - προχώρησε χτες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου με την επίσκεψή της στα εργοτάξια του μετρό για την επέκτασή του από τα Σεπόλια στη Θηβών. Σε μία επέκταση, δηλαδή, που στενάζει από μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις, ενώ, παρ' όλα αυτά, οι εργολάβοι πρόλαβαν να πάρουν ήδη πάνω από 1 δισ. δρχ. «πανωπροίκια» για ...«μέτρα επιτάχυνσης»!

Η υπουργός υποσχέθηκε ότι θα γίνει και δεύτερος σταθμός του μετρό στην Οδό Θηβών, ο οποίος θα ολοκληρωθεί ως το Δεκέμβρη του 2005, ενώ ο τρίτος σταθμός της επέκτασης, δηλαδή αυτός που προβλεπόταν να γίνει στο κέντρο του Περιστερίου, προφανώς παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Ετσι θα έχουμε μια επέκταση 3 περίπου χιλιομέτρων (Αγιος Αντώνης - Θηβών) χωρίς ενδιάμεσο σταθμό!

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται, με βήματα χελώνας πρόκειται να προχωρήσει η εγκατάσταση κλιματισμού τόσο στα βαγόνια του μετρό, όσο και στους υπάρχοντες σταθμούς του, καθώς η κυβέρνηση είχε «ξεχάσει» να τον συμπεριλάβει τόσο στην αρχική όσο και στη συμπληρωματική σύμβαση, παρότι στοίχισαν πανάκριβα στον ελληνικό λαό! Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του προέδρου της «Αττικό Μετρό ΑΕ» Γ. Χρυσικόπουλου, το μόνο που αυτή τη στιγμή έχει μελετηθεί και θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες είναι ο κλιματισμός στο Σύνταγμα και σε όλες τις επεκτάσεις και τα νέα βαγόνια που παραγγέλνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ