Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Απρόσκοπτη η συνεργασία με ξένες υπηρεσίες

Για συνεργασία χωρίς προβλήματα με μυστικές υπηρεσίες από Ευρώπη και Αμερική όσον αφορά την τρομοκρατία, μίλησε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ευάγγελος Μαλέσιος, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καρατζαφέρη.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Ε. Μαλέσιος, «η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με υπηρεσίες αντίστοιχες άλλων χωρών, πολύ πριν το χτύπημα της 11 Σεπτέμβρη που κατέδειξε ότι η διεθνής συνεργασία είναι μονόδρομος». Πρόσθεσε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζεται με αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ που είχε υπογράψει προ δυο ετών μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος», παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Αγγλίας «και στο πλαίσιο ομάδων και συνδέσμων και στο πλαίσιο της Γιουροπόλ και της Ιντερπόλ». Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σε αυτές τις συνεργασίες και ότι είναι «ανεδαφικές» οι απόψεις που θέλουν τις αμερικανικές υπηρεσίες «να παρεμβαίνουν και να διαταράσσουν τη συνεργασία», καθώς και να «ποδηγετούν και να καθοδηγούν». Τέλος επανέλαβε το ότι «θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα» για την «17 Νοέμβρη» και ότι «οι τρομοκράτες θα συλληφθούν και θα πάνε στα χέρια της δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι προχτές στις 3 τα ξημερώματα συνελήφθη από τις αρχές αξιωματικός του Στρατού στους Αμπελόκηπους, ενώ την ίδια ώρα επρόκειτο να παραδοθεί από τους Αμερικανούς ο Κουφοντίνας στον Ωρωπό, αλλά τελικά αυτό δε συνέβη. Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης χαρακτήρισε τα παραπάνω «λόγια με στόχο τον εντυπωσιασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ