Κυριακή 14 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Κάτι διαφορετικό θέλουμε να κάνουμε σήμερα. Τι, όμως; Ιδού η απορία. Αφού σπάσαμε το κεφάλι μας, μας ήρθε μια ιδέα. Θα κάνουμε για πρώτη φορά στη ζωή μας μια Σάρτσα. Από το βιβλίο «Ζακυνθινά φαγιά, ψωμιά και γλυκίσματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Περίπλους», διαβάζουμε: «Σάρτσα, αυτό είναι το παραδοσιακό τοπικό πιάτο. Δυστυχώς, με την αύξηση του τουρισμού, οι τοπικές ταβέρνες και τα εστιατόρια αφαιρούν το τυρί που είναι ζωτικό για τη συνταγή. Η δικαιολογία του είναι ότι οι τουρίστες θα το έβρισκαν "υπερβολικά βαρύ". Η σάρτσα είναι υπέροχη και μπορεί να συνοδευτεί από τηγανητές πατάτες ή πουρέ, ή ρύζι. Μπορεί ακόμη να καταναλωθεί και ως ορεκτικό με άφθονο Verdea η άλλο λευκό κρασί».

Ενα κιλό βοδινό κομμένο σε κύβους, 1/2 φλιτζάνι λάδι, ένα κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες στη μέση και τριμμένες ή μια κουταλιά πάστα (ντοματοπελτέ). Τέσσερις σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο, δυο φύλλα δάφνης, τέσσερα γαρίφαλα (προαιρετικά), ζάχαρη κατά βούληση, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ένα φλιτζάνι τυρί ντόπιο σε κυβάκια ή πεκορίνο ή άλλο πικάντικο τυρί, δυο κουταλάκια, αλάτι ( δόση για 8 άτομα). Στεγνώσετε το κρέας καλά. Ροδοκοκκινίστε το απ' όλες τις πλευρές σε καυτό λάδι. Προσθέστε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρίφαλα, καθώς και τη ζάχαρη και το πιπέρι. Σιγοβράστε μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό κι η σάλτσα να πυκνώσει. Λίγο πριν σερβίρετε, ανακατέψτε μέσα το τυρί και ρίγανη. Συμβουλή:Αλατίστε μετά από το τυρί, μια και το τυρί είναι αρκετά αλατισμένο και συνεπώς πρέπει να ελέγξετε, πριν αλατίσετε, πόσο αλμυρό έχει γίνει από το τυρί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ