Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Εντάλματα σύλληψης κατά δεκάδων χουντικών

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Εντάλματα σύλληψης κατά του πρώην δικτάτορα Λεοπόλδο Γκαλιτιέρι και 42 άλλων πρώην κρατικών αξιωματούχων της περιόδου 1976-83 εξέδωσε χτες δικαστής του Μπουένος Αϊρες, στο πλαίσιο δικαστικών ερευνών για τους φόνους, τις απαγωγές και τα βασανιστήρια πολλών χιλιάδων αριστερών αγωνιστών και ανταρτών του κινήματος «ΜΟΝΤΟΝΕΡΟΣ».

Οσον αφορά στα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο δικαστής Κλαούδιο Μπονάδιο, αυτά αφορούν μεταξύ άλλων τον τέως αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Κριστίνιο Νικολαΐδη και το στρατηγό ε.α. Γκιγιέρμο Σουάρες. Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν αφότου πολλοί δικαστές, ανάμεσά τους και ο Κλαούδιο Μπονάδιο, έκριναν ως αντισυνταγματικούς τους νόμους αμνήστευσης που αφορούν πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους που κατέλαβαν θέσεις ισχύος στη διάρκεια της εξαετούς χούντας (1976-1983) και αφέθηκαν ελεύθεροι δίχως όρους.

Ηδη, μερικοί - αλλά όχι αρκετοί...- από τους τότε ανώτερους στρατιωτικούς και άλλους αξιωματούχους που υπηρέτησαν σε σημαντικά πόστα κατά τη διάρκεια της χούντας και του λεγόμενου «Βρώμικου Πολέμου», έχουν τεθεί σε... κατ' οίκον κράτηση με τις κατηγορίες της απαγωγής των τέκνων που έφεραν στον κόσμο γυναίκες, που βασανίστηκαν και που τα ίχνη τους «χάθηκαν» κατά τη διάρκεια της εξάχρονης χούντας στην Αργεντινή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ