Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Αντιαμερικανική μαθητική διαδήλωση

Μια από τις πολλές αντιαμερικανικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών

Associated Press

Μια από τις πολλές αντιαμερικανικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών
ΣΕΟΥΛ.-

Φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα και εκτοξεύοντας δεκάδες χάρτινα κόκκινα αεροπλανάκια στο συρματόπλεκτο φράκτη της αμερικανικής βάσης στην πόλη Εουγιονγμπού, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία δύο Αμερικανών πεζοναυτών, οι οποίοι οδηγώντας σε κατάσταση μέθης, σκότωσαν στις 13 του περασμένου Ιούνη δύο 14χρονες μαθήτριες, διαδήλωσαν χτες εκατοντάδες μαθητές στη Σεούλ.

«Αφήστε εμάς τους εφήβους να γίνουμε μπροστάρηδες και να διώξουμε τους Αμερικανούς και τις βάσεις τους απ' τη χώρα μας» φώναζαν οι μαθητές, κρατώντας πανό που ανέγραφαν: «Εξω οι Αμερικανοί απ' την Κορέα!» και «Τέλος στην ασυλία φονιάδων».

Η χτεσινή μαθητική διαδήλωση δεν είναι η πρώτη, αλλά η τελευταία μιας σειράς αντιαμερικανικών λαϊκών κινητοποιήσεων που γίνονται σε πολλές πόλεις της Ν. Κορέας απ' την ημέρα που άφησαν την τελευταία τους πνοή οι δύο 14χρονες μαθήτριες... Την περασμένη βδομάδα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ν. Κορέας έχει επισήμως ζητήσει απ' τις αρχές των αμερικανικών βάσεων να παραδοθούν οι δύο Αμερικανοί πεζοναύτες στη νοτιοκορεατική δικαιοσύνη, όπως προβλέπει υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες η διμερής στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ - Νότιας Κορέας. Ωστόσο, το υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ τηρεί «σιγήν ιχθύος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ