Τρίτη 23 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να αρθεί η επιστράτευση

Την πολιτική επιστράτευση που έχει κηρύξει η κυβέρνηση ενάντια στους ναυτεργάτες, καταγγέλλει και καταδικάζει ως βαθιά αντιδημοκρατικό μέτρο, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΕΚΑ απαιτεί να αρθεί τώρα η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών και καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, μέσα από συνελεύσεις, συνεδριάσεις των διοικήσεων, να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους, αλλά και να απαιτήσουν: Την κατάργηση επικίνδυνων για τη δημοκρατία μέτρων, όπως η επιστράτευση απεργών και η διαδικασία κήρυξης παράνομων των απεργιών.

Οπως σημειώνει συγκεκριμένα στο κείμενο της ανακοίνωσης: «Αυτός ο ακραίος κυβερνητικός αυταρχισμός είναι συνέχεια της αντιδημοκρατικής επίθεσης, που η κυβέρνηση μαζί με τους εφοπλιστές εξαπέλυσε ενάντια στους ίδιους τους εργαζόμενους κατά την απεργία στις 29 Μάη». Γι' αυτό, συνεχίζει, είναι ανάγκη να εκφραστεί η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, για να μην περάσει η αντιδημοκρατική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, για να μην περάσει η κυβερνητική λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Τέλος, επισημαίνει ότι επιχειρείται με αυτά τα μέτρα η προετοιμασία της κοινής γνώμης για ένταση του αυταρχισμού με τη δράση των δυνάμεων καταστολής, ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει την αντίσταση των εργαζομένων και να υποτάξει το εργατικό κίνημα στις επιλογές της», επισημαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ