Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΩΝ
Καταγγέλλεται καλπονοθεία

Λίγες μόνο μέρες πριν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Καπνεργατών Ελλάδας, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιούλη, έχει εκδηλωθεί συντονισμένη προσπάθεια για τη διαμόρφωση της σύνθεσης του σώματος του συνεδρίου με τις γνωστές λαθροχειρίες που χρησιμοποιούνται για την αλλοίωση των συσχετισμών. Αυτή τη φορά, όπως φαίνεται, μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και η ΔΑΚΕ.

Συγκεκριμένα, ένα από τα σωματεία καπνεργατών της δύναμης του ΕΚΘ, η «ΠΡΟΟΔΟΣ», που πέρσι είχε κάνει εκλογές με 82 ψηφίσαντες, το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήγαγε εκλογές στις οποίες υποτίθεται ότι ψήφισαν 870 μέλη! Να σημειωθεί ότι οι «εκλογές» αυτές δεν έγιναν στο Εργατικό Κέντρο, ούτε κανείς ξέρει πού διεξήχθη η εκλογική διαδικασία. Οι υπεύθυνοι του Σωματείου αρνήθηκαν να καταθέσουν τα έγγραφα της εκλογής στη διοίκηση του ΕΚΘ, όταν αυτό τους ζητήθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου. Αρνούνται ακόμα να καταθέσουν, όπως έχουν υποχρέωση, τους εκλογικούς καταλόγους και να αποκαλύψουν ποιοι έχουν εκλεγεί σαν αντιπρόσωποι στο Συνέδριο.

Μπροστά σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και την ολοφάνερη προσπάθεια αλλοίωσης της σύνθεσης του συνεδρίου, το «Παγκαπνεργατικό Σωματείο», που είναι το μεγαλύτερο καπνεργατικό σωματείο της Θεσσαλονίκης με 2.500 μέλη, απ' τα οποία στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν 1.338, απέστειλε χτες εξώδικο διαμαρτυρία και καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να υποχρεωθεί η «ΠΡΟΟΔΟΣ» να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα της εκλογής, εκλογικούς καταλόγους κλπ. και να αποδείξει τη νομιμότητα της συγκεκριμένης εκλογής.

Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι αν αυτοί οι 870 που ισχυρίζεται το εν λόγω σωματείο ότι ψήφισαν στις εκλογές του προστεθούν στα μέλη των υπόλοιπων σωματείων και στους μη εγγεγραμμένους στα σωματεία εργαζόμενους, ξεπερνιέται ο συνολικός αριθμός των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ