Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Μέτρα που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα

Η πολιτική εξόντωσης, που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τώρα συνοδεύεται και με μπόλικο εμπαιγμό! Ετσι, την ίδια στιγμή που για τα μεγαλοσυμφέροντα, τα οποία εκμεταλλεύονται τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει δουλιά για χρόνια μέσω των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και μπόλικες επιδοτήσεις, για τη Ζώνη εξαγγέλλει και ψηφίζει ...«αναπτυξιακά» μέτρα - κοροϊδία. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αρχίζει σταδιακά η εφαρμογή των περιβόητων μέτρων που είχαν εξαγγείλει στα πλαίσια φιέστας οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας, δήθεν για την ανάπτυξη της Ζώνης, τα οποία, όμως, τα Σωματεία και οι φορείς «επέστρεψαν» ως προκλητικά και απαράδεκτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΕΝ, κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο που αφορά στη δημιουργία του μητρώου επιχειρήσεων της Ζώνης. Με βάση τα όσα προβλέπονται, στο Μητρώο θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που έχουν πάρει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας από το ΙΚΑ, το οποίο, βέβαια, θα εκδίδεται, αν εξοφλούνται τα χρέη. Το αποδεικτικό θα χορηγείται μέχρι τις 31 Γενάρη 2003. Ομως, η κυβέρνηση δεν απαντάει πώς θα εξοφληθούν τα χρέη των επιχειρήσεων, όταν στη Ζώνη, τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι, δεν έχει «μπει» καλή δουλιά.

Ακόμα, σύμφωνα με το υπουργείο, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά αποφάσισε τη σύσταση της «Ανώνυμης Εταιρίας για τη ΝΕΖ», όπως είχε εξαγγελθεί και «ήδη έχει ανατεθεί - όπως αναφέρεται - σε ειδικά γραφεία και συνεργάτες η σύνταξη του καταστατικού της εταιρίας και η κατάστρωση του επιχειρησιακού της σχεδίου». Πρόκειται για μέτρο που βρίσκεται στην απέναντι όχθη από το αίτημα που πρόβαλλαν σωματεία της Ζώνης, Δήμος Περάματος και φορείς για τη σύσταση δημόσιου φορέα διαχείρισης της Ζώνης.

Κατατέθηκε, δε, στη Βουλή διάταξη «για καλύψεις ασθενείας από το ΙΚΑ των ανέργων απολυμένων της ΝΕΖ». Η διάταξη προβλέπει ότι για να σφραγιστούν τα βιβλιάρια των ανέργων από το ΙΚΑ απαιτούνται 50 ένσημα τα δύο τελευταία χρόνια, όταν οι εργατοτεχνίτες είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους να απαιτούνται 30 ένσημα τα 3 τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ