Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Προσπάθεια αποδιοργάνωσης των εργασιακών σχέσεων

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή Γ. Πατάκη στη συζήτηση για τη λήψη μέτρων σχετικά με την απασχόληση σε τοπικό επίπεδο στην ΕΕ

Την επιχείρηση δημιουργίας «ψευδαισθήσεων για την κατάσταση της απασχόλησης» και την «εκτόνωση της αντίδρασης των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που η ανεργία διογκώνεται και τα οικονομικά προβλήματα οξύνονται» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης, με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση της έκθεσης για την τοπική διάσταση της απασχόλησης.

Ο ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος των προτεινόμενων μέτρων είναι επίσης η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων και το σπάσιμο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για νέα προνόμια σε επιχειρήσεις και εργοδότες.

«Οι τοπικές κοινωνίες ζουν πολύ πιο έντονα τη μάστιγα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης» τόνισε ο Γ. Πατάκης, αναφέροντας στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα, για να προσθέσει ότι στόχος των μέτρων που συζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απασχόληση σε τοπικό επίπεδο «είναι να μετατραπεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε έναν οργανισμό που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και που θα συμμετάσχει στην αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, στο σπάσιμο των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας και στη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Ο Γ. Πατάκης πρόσθεσε ότι «οι προτάσεις αποδυναμώνουν το εργατικό κίνημα και ενισχύουν τις δυνατότητες του μεγάλου κεφαλαίου να το διασπά, να δημιουργεί τεχνητές αντιθέσεις και να θέτει ψεύτικα διλήμματα. Προσπαθούν να προστατεύσουν τα υπερκέρδη των μονοπωλίων από τη λαϊκή διαμαρτυρία και αντεπίθεση, που διογκώνει η καπιταλιστική βαρβαρότητα και η αναλγησία των φιλελεύθερων πολιτικών».

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι - κατέληξε - σε μια τέτοια πολιτική και θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τοπικούς μαζικούς κοινωνικούς φορείς που θα εκφράζουν τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα και θα είναι όργανα πάλης στα χέρια των εργαζομένων ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας χρόνος χωρίς τον Γιάννη Πατάκη (2010-03-19 00:00:00.0)
Διεκδικεί ρόλο ενάντια στη σταθερή δουλιά (2005-03-29 00:00:00.0)
Προωθούν την ελαστικότητα της εργασίας (2002-09-07 00:00:00.0)
Ο Χαρ. Αρχοντής υποψήφιος δήμαρχος (2002-04-23 00:00:00.0)
Το λαϊκό κίνημα θα ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική (2001-07-06 00:00:00.0)
Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης προωθεί ο νομάρχης (2001-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ