Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Το λαϊκό κίνημα θα ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι μια πολιτική που γεννά περισσότερη φτώχεια για τους πολλούς, τους εργαζόμενους και περισσότερα κέρδη και προνόμια για τους λίγους, που είναι τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ακόμη ότι αυτή η πολιτική είναι μια πολιτική ανισότητας και μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Ο Γ. Πατάκης τόνισε ότι στο όνομα της καταπολέμησης του πληθωρισμού και της αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, μαστιγίου κατά των εργαζομένων, η ΕΚΤ κινεί το μηχανισμό κυρώσεων προκειμένου να επιτευχθεί η περίφημη σταθερότητα τιμών, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που προκαλούν οι αποφάσεις της. Διακηρύσσει τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής μισθών, δηλαδή την ευελεξία και την αβεβαιότητα της εργασίας, πιέζει για γενίκευση των ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανταμοιβή του κεφαλαίου. Ωστόσο, συνέχισε ο Γ. Πατάκης, η ΕΚΤ δε λέει τίποτα για την κερδοσκοπία και τις κομπίνες στις χρηματιστηριακές αγορές, αφού η ίδια με την πολιτική της κάνει ό,τι μπορεί για να τις ενισχύσει.

«Εμείς τι να πούμε περισσότερο, πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Τα λέει όλα η έκθεση και ο διοικητής της ΕΚΤ. Για την έντονα αρνητική φιλελεύθερη πολιτική που οδηγεί τις οικονομίες σε ύφεση και που αυτό που επαγγέλλεται για τους εργαζόμενους είναι μεγαλύτερη ανεργία, γκρέμισμα των εργατικών κατακτήσεων και ένα εγγυημένο επίπεδο φτώχειας, αφού η ευημερία προορίζεται για το μεγάλο κεφάλαιο, για να γίνεται όλο και πιο ισχυρό.

Καταλήγοντας τόνισε κατηγορηματικά ότι «οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίζουμε αυτή την έκθεση και πιστεύουμε ότι το μαζικό λαϊκό κίνημα με τους αγώνες και την πάλη του θα ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή, βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ