Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Πάλη για μόνιμη και σταθερή εργασία

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα στο εργοστάσιο

Σε αγώνα και πάλη μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη για μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια σε συμβάσεις εργασιακής ομηρίας και στους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης, κάλεσε τους εργαζόμενους της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, που περιόδευσε χτες σε δύο εργοστάσια του ομίλου, στον οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη ομαδικές απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, Θ. Γιαννακόπουλος, που παρευρέθηκε και στις δύο συγκεντρώσεις, εμφανίστηκε υπερασπιστής των συμφερόντων της εργοδοσίας της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ», συμφωνώντας με τις 100 απολύσεις εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι από τις 100 απολύσεις που έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν μέχρι τέλος Αυγούστου (ήδη έχουν απολυθεί 30) αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί, ότι οι απολύσεις θα επεκταθούν από το Σεπτέμβρη σε όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και στους αορίστου.

Σε ένα τέτοιο κλίμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε δύο συγκεντρώσεις εργαζομένων, έκανε σαφές ότι για το ΚΚΕ οι συμβασιούχοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης, με τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους και ότι όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι πρέπει να παλέψουν για να καταργήσουν στην πράξη τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης που είναι παροχές στην ουσία στο μεγάλο κεφάλαιο, σε μια εποχή μάλιστα που τα κέρδη βρίσκονται στα ύψη. Κάλεσε ακόμα τους εργαζόμενους να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή εργασία και να καταργήσουν στην πράξη τις συμβάσεις, διεκδικώντας οκτάωρο και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Οι συζητήσεις που έγιναν με τους εργαζόμενους ήταν σε θετικό κλίμα, παρά τις προσπάθειες διαφόρων. Οι συγκεντρώσεις μάλιστα έγιναν βήμα διαμαρτυρίας των εργαζομένων για την άρνηση της πλειοψηφίας του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση, ορίζοντας ημερομηνία στις 18 Σεπτέμβρη, όταν 100 εργάτες θα βρίσκονται πλέον στο δρόμο και η εργοδοσία θα έχει βάλει μπρος τα μελλοντικά της σχέδια. Σχέδια που όπως αποκάλυψαν χτες συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας», φτάνουν μέχρι την πρόταση, να παγώσει τις σημερινές απολύσεις με αντάλλαγμα όμως από τις αρχές του 2003 να υπογράψουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι δε θα αντιδράσουν σε οποιαδήποτε απόλυση γίνει!

Από την πλευρά της, η διοίκηση της «Ιντρακόμ» με δελτίο Τύπου προσπερνά τις καταγγελίες των συνδικαλιστών για τις απολύσεις και περιορίζει το θέμα σε «ανυπόστατα» δημοσιεύματα. Η διοίκηση της «Ιντρακομ» ισχυρίζεται ότι δε θα κάνει μαζικές απολύσεις. Θεωρεί, επίσης, αυτονόητο ότι ένα μέρος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου λήγουν οριστικά. Δηλώνει, τέλος, ότι αυτό θα συμβαίνει και στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ