Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Επιδημία χολέρας πλήττει τη Σομαλία

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-

Επιδημία χολέρας έχει ενσκήψει στη Νοτιοανατολική Σομαλία προκαλώντας μέσα στην τρέχουσα βδομάδα το θάνατο τουλάχιστον 36 ατόμων και σοβαρά προβλήματα υγείας σε άλλα 100.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην περιοχή Κάτω Σαμπέλε ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των θυμάτων της χολέρας. Αλλες περιοχές όπου εκδηλώνεται επιδημία χολέρας είναι το Γκολγιέιν και η πόλη Μέρκα. Ηδη από χτες τα πρώτα κρούσματα χολέρας αναφέρθηκαν και στο Μογκαντίσου, αλλά εκεί η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη εξαιτίας της συγκριτικά καλύτερης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Την ίδια περίοδο, παρατεταμένη εποχή ξηρασίας πλήττει την Κένυα. Κατά τους ειδικούς η ξηρασία οφείλεται στο φαινόμενο αιφνίδιων καιρικών μεταβολών «Λα Νίνια». Τα πρώτα σημάδια της λειψυδρίας είναι έντονα, με αποτέλεσμα οι αρχές της χώρας να φοβούνται την εκδήλωση σιτοδείας και σε άλλες περιοχές της χώρας, πέραν των ανατολικών και βορειοανατολικών που πλήττονται εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους από την πείνα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ