Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Καθορίζουν το πρόγραμμα δράσης

Το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ εξετάζει τους τρόπους και τις μορφές αντίδρασης, ενάντια στη νέα φοροεισπρακτική επίθεση και τη γενικότερη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Τον προγραμματισμό δράσης του επόμενου διαστήματος, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ να αποκρούσει, τη νέα φοροεπίθεση της κυβέρνησης, καθόρισε το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ. Το ΔΣ εκτίμησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση φορολογικού αφανισμού των ΜΜΕ, η οποία θα παίρνει διάφορες μορφές ανάλογα με τις εισπρακτικές ανάγκες της κυβέρνησης.

Ετσι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση και έχοντας υπόψη την αγωνιστική στροφή του συνδικαλιστικού κινήματος και τις ανάγκες για προγραμματισμό της δράσης καλεί όλες τις οργανώσεις, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες:

  • Να οργανωθούν συσκέψεις - συγκεντρώσεις για να προγραμματιστούν ενέργειες το επόμενο διάστημα.
  • Να προσδιοριστούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις για τη διεκδίκηση λύσεων. Οι μορφές των κινητοποιήσεων θα πρέπει να είναι ανάλογες με την κρισιμότητα των προβλημάτων μας.
  • Να γίνουν επαφές με κόμματα και τοπικούς φορείς για την προβολή των αιτημάτων.
  • Να προβληθούν τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  • Να τυπωθεί υλικό ενημέρωσης των ΕΒΕ και της κοινής γνώμης.
  • Να γίνουν συνεργασίες με Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους, Αγροτικούς Συλλόγους, Εργατικά Κέντρα και άλλους φορείς για την ενίσχυση των θέσεών μας στη διεκδίκηση λύσεων και για κοινές δράσεις.

Σε ανακοίνωσή της «η ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλει τη νέα εκστρατεία φορολογικής αφαίμαξης των ΕΒΕ με πρωτοφανείς εκβιαστικούς ελέγχους τους οποίους έχει εξαγγείλει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι δε πρωτοφανές ο υφυπουργός Οικονομικών να διατρέχει την επικράτεια καλώντας τα ελεγκτικά όργανα σε εκδικητικό πογκρόμ φοροελέγχων των ΜΜΕ.

Η Συνομοσπονδία μας - συνεχίζει - έχει καταγγείλει τόσο τη συνάφεια του ΦΠΑ τριετίας 1999-2001 όσο και τη ρύθμιση των χρήσεων 1993-1998. Κάθε μέρα που περνά η πράξη βεβαιώνει την ορθότητα της θέσης μας, αφού αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση τις χρησιμοποιεί ως προπέτασμα καπνού για να εισπράξει φόρους με οποιοδήποτε δικαιολογητικό. Σημειώνουμε εδώ ότι η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε την υπογραφή της, αφού η τόσο διατυμπανισθείσα "προαιρετικότητα" στην υποβολή δηλώσεων πετιέται στο καλάθι των αχρήστων και οι αρχές εφορμούν για να τις κάνουν ουσιαστικά υποχρεωτικές, αφού είδαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΒΕ αρνήθηκε να τις αποδεχτεί και να τις εφαρμόσει».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «από 550.000 υπόχρεους του ΦΠΑ τριετίας 1999-2001 και από 700.000 υπόχρεους των χρήσεων 1993- 1998 υπέβαλε δήλωση σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ένα μικρό ποσοστό. Αυτό δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ΕΒΕ έχει απορρίψει τις ρυθμίσεις. Τώρα η κυβέρνηση παίρνει εκβιαστικά μέτρα και ανασύρει τα εξοντωτικά πρόστιμα και προσαυξήσεις ως 300% για να "πείσει" τους ΕΒΕ να υποβάλλουν δηλώσεις μέχρι τέλος του έτους» καταλήγει η ΓΣΕΒΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ