Τρίτη 30 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΕ
Σε ψήφο αντίστασης καλεί η ΕΣΚ_Σ

Ζητά από τα 6.000 μέλη του Συλλόγου να απορρίψουν την πολιτική, που έχει παραδόσει τον ΟΤΕ στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους εργαζόμενους σ' αυτόν στη χειρότερη θέση από ποτέ

«`Η θα αποκτήσουμε συνδικάτα ταξικά, αγωνιστικά ή η κατρακύλα θα φτάσει στον πάτο, κάτι που θα πληρώσουμε ακριβά όλοι οι εργαζόμενοι». Με την επισήμανση αυτή, που αποδίδει με ακρίβεια την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλληλικού Προσωπικού (ΠΣΥΠ-ΟΤΕ), στα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του ΟΤΕ, αλλά και στη ΓΣΕΕ, η παράταξη της ΕΣΚ-Σ καλεί τα 6.000 μέλη του ΠΣΥΠ, στις εκλογές του σωματείου που γίνονται το διάστημα 6-10 Δεκέμβρη, να χαράξουν μια άλλη πορεία και να δώσουν ψήφο αντίστασης.

Η ΕΣΚ-Σ καλεί το υπαλληλικό προσωπικό του ΟΤΕ, ν' απορρίψει μια πολιτική, που, λίγο πριν το 2000, οδήγησε τον ΟΤΕ και τις τηλεπικοινωνίες της χώρας, στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και στους εργολάβους. Τις πιο σημαντικές δραστηριότητες, κινητή τηλεφωνία, ψηφιακή τηλεόραση, νέες υπηρεσίες, Ιντερνετ, τις λυμαίνονται τα ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ ο ΟΤΕ παραπαίει σε μια συνεχή διοικητική κρίση, υπό το βάρος αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων. Συμφέροντα, που τον χειραγωγούν και τον χρησιμοποιούν στο βρώμικο ρόλο του «μικροϊμπεριαλιστή» στην ευρύτερη περιοχή. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής - τονίζει η παράταξη - είναι και το γεγονός ότι, παρά τα τεράστια κέρδη του, ο Οργανισμός βρίσκεται σε οικονομική «δυσπραγία», εξαναγκάζεται σε τεράστιους δανεισμούς και φορτώνει με νέα βάρη τους απλούς συνδρομητές με συνεχείς αυξήσεις στα αστικά τιμολόγια.

Η πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων έσπρωξε τους εργαζόμενους στον Οργανισμό στη χειρότερη θέση από ποτέ, με κύρια χαρακτηριστικά: Τη μείωση των θέσεων εργασίας στις 22.000, την αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, που υπονομεύει τα υπηρεσιακά δικαιώματα, το σταθερό ωράριο, το πενθήμερο, τη μονιμότητα. Την ανατροπή του ενιαίου σταθερού μισθολογίου και την εφαρμογή αυθαίρετου και διασπαστικού συστήματος αμοιβών και την παραπομπή του ασφαλιστικού στο... Χρηματιστήριο.

Ειδικότερα για τα μέλη του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ, η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, που στήριξαν ή ανέχτηκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και « Αγωνιστική Συνεργασία», χειροτέρεψε δραματικά τις συνθήκες εργασίας. Μεγάλωσαν η εντατικοποίηση και η υπερεκμετάλλευση, η πίεση, οι απειλές και η «διαφορετική μεταχείριση». Η καταστρατήγηση του ωραρίου, η κατάργηση των υπερωριών και των ρεπό, οι πολυειδικότητες και η απλήρωτη δουλιά έγιναν κανόνας. Αφόρητη έγινε η κατάσταση στα Εμπορικά Καταστήματα, ενώ η αθλιότητα των πριμ και των επιδομάτων είναι το «καρότο» για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις. Η εκχώρηση έργου και υπηρεσιών (Μηχανογραφικό Κέντρο, Εμπορικά Καταστήματα, Τηλεφωνικός Κατάλογος), αλλά και η μισθολογική «αποβολή» ορισμένων κατηγοριών, όπως καθαρίστριες και φύλακες, είναι η σκοτεινή πλευρά του εκσυγχρονισμού, που προδικάζει για ένα ακόμα πιο σκοτεινό μέλλον, το οποίο θα αφορά την πλειοψηφία των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Οι εκλογές είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης, υπογραμμίζει η ΕΣΚ-Σ και καλεί τα μέλη του ΠΣΥΠ, να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιό της για να βγει το συνδικάτο από το τέλμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεύτερη μέρα σήμερα της 48ωρης απεργίας (2017-12-14 00:00:00.0)
«Ρίζωσε» και στις τηλεπικοινωνίες (2006-04-06 00:00:00.0)
«ΟΧΙ» στην εκχώρηση εκτυπωτικού έργου σε ιδιώτες (2004-04-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-08-02 00:00:00.0)
Σε ψήφο αντίστασης καλεί η ΕΣΚ (2002-11-26 00:00:00.0)
"Κυβερνητικοί υπάλληλοι" η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ (1996-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ