Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΕ
Σε ψήφο αντίστασης καλεί η ΕΣΚ

Την ανάγκη καταπολέμησης του εργοδοτικού συνδικαλισμού στον ΟΤΕ τονίζει η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ), αρχής γενομένης από τις εκλογές στις 9-13 Δεκέμβρη για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλληλικού Προσωπικού (ΠΣΥΠ), καθώς και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ - ΟΤΕ) και το ΕΚΑ.

Στη διακήρυξή της η ΕΣΚ τονίζει ότι την τελευταία τριετία το απερχόμενο ΔΣ του ΠΣΥΠ - απαρτίζεται από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αγωνιστική Συνεργασία» (πρόσκειται στο ΣΥΝ) -αδράνησε, αποπροσανατόλισε τους εργαζομένους, ανέχτηκε ή στήριξε την πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας (συνέχιση ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, θυγατρικοποίηση, χαμηλοί μισθοί κλπ.). Οτι το ΔΣ αδιαφόρησε για άλλα σοβαρά ζητήματα όπως ακρίβεια, ανεργία, σταδιακή κατάργηση της δημόσιας Παιδείας, ιδιωτικοποίηση της Υγείας, περικοπή των κοινωνικών δαπανών, υπονόμευση δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.

Η ΕΣΚ σημειώνει ότι οι τρεις αυτές παρατάξεις είχαν την ίδια στάση και στην ΟΜΕ - ΟΤΕ. Οτι αξιοποίησαν την πλειοψηφία και αυτοδυναμία που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι, σε φιλοεργοδοτική και φιλοκυβερνητική πλειοψηφία τόσο στα συνδικάτα του ΟΤΕ όσο και γενικά σε ΕΚΑ και ΓΣΕΕ.

Σημειώστε ότι η ΕΣΚ, τα τελευταία χρόνια, δεν είχε παρουσία στο ΔΣ του ΠΣΥΠ, γιατί το αντιδημοκρατικό καταστατικό του σωματείου τής «έκλεβε» την έδρα, που εξασφάλιζε με τις ψήφους των φίλων της. Ομως, ήταν η μόνη παράταξη με συχνή παρουσία σε πολλούς χώρους δουλιάς. Δίνει τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων, ενημερώνει τους εργαζόμενους για τις δυνατότητες λύσης τους. Με τη δράση της, στα πλαίσια του ΠΑΜΕ, προσπαθεί να συμβάλει, ώστε και στον ΟΤΕ να υπάρχει ένας αγωνιστικός ταξικός πόλος συσπείρωσης και αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων στηριγμάτων της.

Η παράταξη προβάλλει αιτήματα όπως αντίσταση στη νεοφιλελεύθερη πολιτική Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβέρνησης. Για το Ασφαλιστικό, να ανατραπούν οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ικανοποίηση των αιτημάτων του ΠΑΜΕ. Επιμένει να περάσουν οι τομείς στρατηγικής σημασίας -και οι τηλεπικοινωνίες με άξονα τον ΟΤΕ- στα χέρια του κράτους, στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής, σαν λαϊκή περιουσία, με αποστολή την παροχή καλών, φτηνών υπηρεσιών στο λαό. Για τις εργασιακές σχέσεις διεκδικεί, μεταξύ άλλων, καθιέρωση του 35ωρου - 5νθήμερου - 7ωρου συνεχούς ωραρίου. Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με προτεραιότητα στη μονιμοποίηση των εκτάκτων. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικών σχέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ