Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ταξί αύριο και μεθαύριο

Σε 48ωρη κινητοποίηση κατέρχονται αύριο και μεθαύριο οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός του κλάδου τους από την κυβέρνηση.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αποφάσισε την ακινητοποίηση των ταξί από τις 5 τα ξημερώματα αύριο μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Δηλαδή, τα ταξί στην Αθήνα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα αύριο και μεθαύριο. Παράλληλα, οι αυτοκινητιστές ταξί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Παρασκευή, στις 10 π.μ. κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου τους (Μάρνη 17), με προοπτική να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς την Πλ. Συντάγματος.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδικάτου, επισημαίνει: «Λέμε όχι στην κοροϊδία, στον εμπαιγμό, στην κωλυσιεργία και στην αλαζονεία που τηρούν οι αρμόδιοι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα στην επίλυση των προβλημάτων μας. Η καλή θέληση που δείξαμε εξαντλήθηκε. Η κυβέρνηση χτυπά με μανία το ταξί για να αλλάξει τη φυσιογνωμία του και να εξαφανίσει τους μικροεπαγγελματίες».

Μεταξύ των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές ταξί, όπως τα αναφέρουν οι ίδιοι, περιλαμβάνονται: Απαγορεύσεις, αποκλεισμός από λεωφορειολωρίδες, κάμερες, καθώς και αφαίρεση πινακίδων, αυτόφωρα, χειροπέδες, κρατητήρια και διάφορες άλλες διώξεις για ...ψύλλου πήδημα. Σοβαρό, επίσης, πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ταξί είναι οι διώξεις που υφίστανται για τη μεταφορά προσφύγων.

Τέλος, οι αυτοκινητιστές ταξί καταγγέλλουν την κυβέρνηση για κωλυσιεργία και εμπαιγμό στο θέμα του κομίστρου και της κατασκευής σταθμών ταξί (πιάτσες) και για μεθοδεύσεις στο θέμα της αντικατάστασης των ταξί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ