Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσλαμβάνονται 1.000 στελέχη στα υπουργεία

Εντός του έτους οι σχετικές προκηρύξεις

Την έναρξη των διαδικασιών για τη - μέσω ΑΣΕΠ - πρόσληψη 1.000 επιτελικών στελεχών στα υπουργεία, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδης. Οι σχετικές προκηρύξεις αναμένονται έως το τέλος του 2002 και δεν αποκλείεται να γίνουν ταυτόχρονα.

Αναφορικά με τον τρόπο πρόσληψης, ο Κ. Σκανδαλίδης διευκρίνισε ότι τα ίδια τα υπουργεία θα λάβουν τη σχετική απόφαση, για το αν, δηλαδή, οι προσλήψεις θα γίνουν με γραπτό διαγωνισμό ή με μόρια. Θεωρείται, όμως, πιθανό οι υποψήφιοι να προσληφθούν με το σύστημα των μορίων.

Αναλυτικότερα, θα προσληφθούν: Για το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών 182 στελέχη, για το υπουργείο Πολιτισμού 166, για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας 119, για το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών 83, για το υπουργείο Ανάπτυξης 72, για το υπουργείο Γεωργίας 65, για το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης 61, για το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας 54, για το ΥΠΕΧΩΔΕ 50, για το υπουργείο Παιδείας 40, για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης 34, για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 25, για το υπουργείο Γεωργίας 20, για το υπουργείο Τύπου 20, για το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης 5 και για το υπουργείο Αιγαίου 4.

Να σημειωθεί ότι για τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας και Πρόνοιας, έχουν προκηρυχτεί οι αντίστοιχες θέσεις. Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εξωτερικών έχει προκηρυχτεί η πλήρωση 30 θέσεων και στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας η πλήρωση 170 θέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ