Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ
Προσλήψεις με ... περίεργα κριτήρια

Τις προσλήψεις στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχων Επιδοτήσεων (ΟΠΕΚΕΠ), οι οποίες γίνονται εκτός των πλαισίων του νόμου 2190 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και με ...περίεργα κριτήρια, κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, στα πλαίσια της συζήτησης σχετικής Ερώτησής του.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Γεωργίας Ευ. Αργύρης σημείωσε ότι λόγω της φύσεως του οργανισμού που έχει υπό την εποπτεία του συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ενωση υπηρεσίες «επιβάλλεται η μη εφαρμογή των διατάξεων του 2190», όμως σημείωσε ότι στα κριτήρια προσλήψεων «λαμβάνονται υπόψη κριτήρια που ισχύουν και στο ΑΣΕΠ», χωρίς, πάντως, να υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση. Οσον αφορά κριτήρια πρόσληψης που δεν έχουν να κάνουν με τα προσόντα των υποψηφίων (π.χ., κατοχή και διάθεση για χρήση ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτου) δήλωσε ότι ισχύουν σε περιπτώσεις ισοψηφίας των αιτούντων.

Απαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι στο δημόσιο τομέα «όλο και περισσότερες μονάδες και εργαζόμενοι τίθενται εκτός του 2190», αναρωτώμενος αν ο ΟΠΕΚΕΠ «είναι υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή του Ελληνικού Κράτους». Προκαλώντας την κυβέρνηση, τόνισε: «Λύστε το θέμα με τροπολογία ώστε να ενταχθεί στον 2190», θέτοντας το ερώτημα «όταν παραβιάζονται οι διατάξεις του νόμου ποιο είναι το δικαίωμα προσφυγής;», αφού «υπάρχει προκήρυξη χωρίς δικαίωμα προσφυγής, αφού δεν είναι διοικητική πράξη». Οσον αφορά στο κριτήριο της κατοχής ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου, ο Αντώνης Σκυλλάκος αναρωτήθηκε αν θα πρέπει πλέον οι εργαζόμενοι να ...παρέχουν και τα μέσα παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ