Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ «ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ»
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υαλουργίας, «Βαλαβάνης», στη Λάρισα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αυτό δε συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους της επιχείρησης ακόμα και τρεις μήνες, ενώ την ίδια περίοδο χτίζει το νέο του εργοστάσιο στις Νέες Καρυές Λάρισας.

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει ότι «δέχεται καθημερινά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων και ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει, ώστε να υποχρεωθεί η επιχείρηση να εξοφλήσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν κι άλλους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες».

Και συνεχίζει: «Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών και την, από δω και στο εξής, τακτική εξόφλησή τους για να μπορέσουν να καλύψουν οι εργαζόμενοι τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Επίσης, να καταβληθούν στους εργαζόμενους και η αύξηση του 2002, τα αναδρομικά, να δοθούν φόρμες, παπούτσια και όλες οι υποχρεώσεις της επιχείρησης που απορρέουν από τη Συλλογική Σύμβαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ