Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνάντηση με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί μεταξύ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που εκπροσώπησαν ο Δ. Βανδώρος, πρόεδρος του Συνδικάτου, και ο Κ. Χατζιάρας, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου, και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών που εκπροσώπησε ο Π. Φασούλας, πρόεδρος του Συλλόγου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου.

Στη συνάντηση - που έγινε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου - ο Δ. Βανδώρος εξέθεσε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σχετικά με την έξαρση των εργατικών ατυχημάτων, ιδιαίτερα στα ολυμπιακά έργα, όπου έξι εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους και ζήτησε οι Ελληνες ολυμπιονίκες να συμβάλουν αποτελεσματικά για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας.

Από τη μεριά ο Π. Φασούλας επισήμανε ότι ο Σύλλογος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της λήψης μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι θα φέρει το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.

Μετά τη συνάντηση ο Δ. Βανδώρος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με την ευαισθησία που έχουν οι Ολυμπιονίκες ζητάμε να βοηθήσουν με όποιον τρόπο, με ό,τι δυνάμεις έχουν, ώστε να σταματήσει η πληθώρα των καθημερινών ατυχημάτων και αυτή η ασυδοσία που προσφέρεται σήμερα από την πολιτεία προς τους εργοδότες» και πιο κάτω σημείωσε: «Η επίσκεψή μας αποσκοπούσε σε αυτό και νομίζω ότι θα ανταποκριθεί ο σύλλογός τους με την ευαισθησία που τους διακρίνει για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα ή να γλιτώσουμε κάποιους συναδέλφους. Κάθε μέρα, πολλοί οικοδόμοι κινδυνεύουν στους χώρους δουλιάς και κυρίως στα Ολυμπιακά Εργα γιατί οι εργολάβοι δε βλέπουν την ανθρώπινη ζωή, αλλά ενδιαφέρονται για τις ημερομηνίες που τρέχουν και το κέρδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ