Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές «ματιές» στην περιφέρεια

Εργο του Γ. Σταθόπουλου
Εργο του Γ. Σταθόπουλου
Εγκαινιάζεται στις 10 Αυγούστου στην γκαλερί «Βουρκαριανή» στην Κέα έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σταθόπουλου. Στην έκθεση παρουσιάζεται και το δεύτερο τεύχος της περιοδικής έκδοσης, ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, «Αλέκτωρ» από τις εκδόσεις «Βουρκαριανή». Το τεύχος είναι αφιερωμένο στον Ερωτα. Αποτελείται από ποιήματα του Γιάννη Υφαντή και 6 χαλκογραφίες του Γιώργου Σταθόπουλου με θέμα τον Ερωτα. Ο «Αλέκτωρ» κυκλοφορεί σε εκατό αριθμημένα αντίτυπα, ενώ όλες οι χαλκογραφίες είναι αριθμημένες και υπογεγραμμένες από τον καλλιτέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου.

Στις 10 Αυγούστου επίσης, η γκαλερί «Βουρκαριανή» σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Πολιτιστικό Κέντρο Πειραιά θα παρουσιάσουν (έως τις 28/8) στο κτήμα Βουρκαριανή, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Τζια». Εγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες θα εκθέσουν οι: Κ. Αξαόπουλος, Ευγ. Ζιούλη, Στ. Καπελώνη, Χρ. Καραγιάννης κ.ά.

Το εργαστήριό του στην Αίγινα (Λεύκης 107, Λεύκη) εγκαινιάζει στις 12 Αυγούστου (9μμ) ο ζωγράφος Δημήτρης Χατζίνας. Στο νέο αυτό χώρο θα παρουσιαστεί παλιά και νέα δουλιά του καλλιτέχνη, ενώ θα διατίθενται αφίσες υπογεγραμμένες από προηγούμενες εκθέσεις.

Εγκαινιάζεται στις 10 Αυγούστου στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα στο Ναύπλιο, έκθεση έργων του Φραντζέσκο Ρόκο Μπανλντούτσι, με θέματα από την αγροτική ζωή. Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1945. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, στη Νέα Κίο της Αργολίδας. Ζωγράφος μοναχικός και ανεξάρτητος από ρεύματα, μέσα από την ακούραστη πρακτική του άσκηση, δημιούργησε έργα που εκπέμπουν συνοχή και αποπνέουν μια βαθιά αισθητική αλήθεια. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 29/8, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Νέας Κίου και το Σωματείο «Φίλοι ΠΛΙ».

Εργα ζωγραφικής, γλυπτικής και αγιογραφίας του Σπήλιου, με τίτλο «Μνήμες του χθες... Στιγμές του σήμερα... 40 χρόνια δημιουργίας» παρουσιάζονται στο ξενοδοχείο «Θέρμαι Σύλλα SPA» από τις 3 έως τις 31 Αυγούστου.

«Θερινή Μέθεξη» ονομάζεται η έκθεση ζωγραφικής, κολάζ, χαρακτικής, φωτογραφίας και κατασκευών που φιλοξενείται έως τις 15 Αυγούστου στο «Ανεζίνα Βίλατζ» στην Πάρο. Η έκθεση διοργανώνεται από το Κέντρο Τέχνης «Πανταζίδης» σε συνεργασία με το Art Studio «EST».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ