Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Ο «Αρμός» θα γίνει πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο!

Οι κάτοικοι της πόλης περιφρουρούν καθημερινά την παραλία των 120 στρεμμάτων που επιβουλεύεται ο ΟΛΠ

Στα πόστα για 5η μέρα παρέμειναν και χτες οι κάτοικοι του Δήμου Περάματος, περιφρουρώντας τον παραλιακό και πανέμορφο χώρο των 120 στρεμμάτων του «Αρμού» από την αρπαγή που σχεδιάζει η κυβερνητική διοίκηση του ΟΛΠ, προκειμένου να τον μετατρέψει σε προβλήτα για τη διαμετακόμιση των εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερς) των πολυεθνικών, προδιαγράφοντας, ταυτόχρονα, και το τέλος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Οι Περαματιώτες, μαζί με τον αγωνιστή τους δήμαρχο, Γιάννη Πατσιλινάκο, βρίσκονται στο πόδι από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, οπότε και ξεκίνησαν κατάληψη του χώρου, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να μετρούν θετικά αποτελέσματα. Τον «συναγερμό» σήμανε η αιφνιδιαστική και αυθαίρετη παρουσία στον «Αρμό» το πρωί της περασμένης Κυριακής δεκάδων παλιών κοντέινερς του ΟΛΠ.

Οι κάτοικοι του Περάματος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δημάρχου τους με μια δυναμική κινητοποίηση και με την επιστράτευση των κατάλληλων μηχανημάτων από προχτές το μεσημέρι έχουν πιάσει δουλιά, για να μετατρέψουν το χώρο σε πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο και ταυτόχρονα, επέστρεψαν τα κοντέινερς στον ΟΛΠ.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός ΟΛΠ εξακολουθεί να προκαλεί τον περαματιώτικο λαό. Αυτή τη φορά επιστράτευσε «τα τσιράκια του» στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου, για να «καθαρίσουν». Ετσι, χτες, οι ενώσεις τεχνικών και χειριστών υπαλλήλων ΟΛΠ, λιμενεργατών και μονίμων υπαλλήλων, όπου στις διοικήσεις τους πλειοψηφούν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για να πουν ότι: «Ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση προκαλούν στους εργαζόμενους του ΟΛΠ ΑΕ οι συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής Περάματος να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της περιουσίας του ΟΛΠ και των συμφερόντων του πρώτου λιμανιού της χώρας με αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες επίχωσης και καταπάτησης του χώρου του εργοταξίου του "Αρμού"»! Αναφέρουν ακόμα, ότι... «κάτι ύποπτο» κρύβεται πίσω από τις ενέργειες του Δήμου, ότι αυτές περιέχουν «το στοιχείο των εντυπώσεων» και ότι θέτουν σε κίνδυνο τη δουλιά τους!

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τους συνδικαλιστές, που συνυπέγραψαν τη μετατροπή του ΟΛΠ σε ανώνυμη εταιρία, που αγωνιούν γιατί μέχρι τώρα ο ΟΛΠ δεν έχει ξεπουληθεί και συμφωνούν με τον κανονισμό προσωπικού - έκτρωμα που προωθεί η διοίκηση του ΟΛΠ, με τον οποίο τινάζονται στον αέρα τόσο τα εργασιακά δικαιώματα όσο και το δικαίωμα στη δουλιά των εργαζομένων στο λιμάνι.

Ο Δήμος Περάματος με χτεσινή ανακοίνωσή του χαιρετίζει τη δυναμική συμμετοχή των κατοίκων στους αγώνες της δημοτικής αρχής και επισημαίνει: «Το Πέραμα έδωσε ένα ακόμη μήνυμα στο αδηφάγο ΟΛΠ ότι τα επεκτατικά του σχέδια στην πόλη δεν πρόκειται να περάσουν. Ο χώρος του "Αρμού" ανήκει στους κατοίκους της πόλης και σύντομα θα αποτελέσει έναν πολιτιστικό και αθλητικό πνεύμονα για ολόκληρο τον Πειραιά. Ο αγώνας της πόλης του Περάματος θα συνεχιστεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και θα δικαιωθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ