Τετάρτη 7 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στα ύψη η ανεργία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, βρίσκεται ο «κοκκινοπράσινος» κυβερνητικός συνασπισμός του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ 45 μέρες πριν τις εκλογές. Τέσσερα χρόνια πριν, είχε εκλεγεί, για να αντιμετωπίσει τη γάγγραινα της ανεργίας, όμως χθες η εφημερίδα Bild προδημοσίευσε τα στοιχεία για την ανεργία, αποκαλύπτοντας ότι οι άνεργοι έφτασαν τα 4.047.000, ξεπερνώντας και αυτό το ψυχολογικό όριο των 4 εκατομμυρίων.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι πήρε τα στοιχεία - μη προσαρμοσμένα εποχικά - από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας και, σύμφωνα με αυτά, η ανεργία αυξήθηκε κατά 75.900 άτομα στη Δυτική Γερμανία και, συνολικά, σε 2.636.000 τον Ιούλιο και κατά 16.700 στην Ανατολική Γερμανία με σύνολο ανέργων 1.411.000.

Κύρια αιτία, πάντα κατά την Bild, για την αύξηση της ανεργίας τον Ιούλιο, είναι ότι πολλοί νέοι που μόλις τέλειωσαν το σχολείο, γράφτηκαν στους καταλόγους των ανέργων πριν αρχίσουν την εκπαίδευσή τους το φθινόπωρο. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας στη Νυρεμβέργη αναμένεται να ανακοινώσει πλήρη στοιχεία για την ανεργία του Ιουλίου, σήμερα, Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ