Παρασκευή 9 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
Σε κλίμα μακαρθισμού το άρθρο Ανδριανόπουλου

«Η υπερδεκαετής μονοκρατορία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης απέτυχε να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο, να μειώσει τους εξοπλισμούς και να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες. Η επιβίωση του συστήματος προϋποθέτει συρρίκνωση της δημοκρατίας και χρέωση όλων των δεινών σε όσους αντιστέκονται».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της Πράσινης Πολιτικής.

Αφού σημειώνει ότι «από τη γέννησή του το Οικολογικό κίνημα καταδίκασε απερίφραστα τα φαινόμενα βίας σε βάρος πολιτών» και ότι ομάδες όπως οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ή η Μπάαντερ Μάινχοφ εκούσια ή ακούσια οδήγησαν σε κλιμάκωση της κρατικής βίας, αναστολή δημοκρατικών ελευθεριών, επισημαίνει ότι «γι' αυτό η διεθνής Αριστερά στο σύνολό της είχε εξ αρχής καταδικάσει και απομονώσει πολιτικά όσους τρομοκράτες χρησιμοποίησαν τα εμβλήματά της».

Επίσης η ΕΕ της «Πράσινης Πολιτικής», αναφερόμενη στο άρθρο του Ανδρ. Ανδριανόπουλου, που δημοσιεύτηκε στα «Νέα» της 6ης Αυγούστου, τονίζει ότι «θα άρμοζε να δημοσιευτεί την 4η Αυγούστου» και ότι το ανησυχητικό στο άρθρο αυτό, «είναι το κλίμα μακαρθισμού» και «οι ομοιότητες με τη σταυροφορία Μπους ενάντια στις δυνάμεις του κακού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ