Κυριακή 11 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και μέλος της Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης τονίζει: «Για το συνεπές αγροτικό κίνημα, που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ, που πήρε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσε τους αγώνες την προηγούμενη περίοδο, δεν κλείνει το ζήτημα με το βαμβάκι περιόδου 2001 - 2002, όπως δεν κλείνει και στο σύνολό της η αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης. Βεβαίως, η περίπτωση του βαμβακιού είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική για τα σχέδια της ΕΕ και της κυβέρνησης, για την εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών, που θα συνεχιστεί με την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση για να βγουν συμπεράσματα για τη στάση της ΝΔ και πολλών αγροτοσυνδικαλιστών, που πρόσκεινται στο χώρο αυτό και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου χρόνου, με τη στάση τους τόσο για τα αιτήματα όσο και για την προοπτική των αγώνων, έβαλαν πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική, διαλύοντας τα μπλόκα και μεταφέροντας τους αγρότες στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Οι ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ υπονόμευσαν ανοιχτά τους αγώνες και συμφώνησαν απόλυτα σε όσα έκανε η κυβέρνηση -από τον κανονισμό μέχρι και την εξαίρεση από την επιδότηση 150 χιλιάδων τόνων βαμβακιού- όπως και οι συνδικαλιστές των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας και Θεσσαλονίκης.

Τώρα που -έπεσαν οι μάσκες- και αποκαλύφθηκαν πλήρως, μπροστά στους αγρότες, οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ -Ομοσπονδίες, ΕΑΣ, Σύλλογοι, Συντονιστικές Επιτροπές- παίρνουν πρωτοβουλίες για συνέχιση του αγώνα, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη όπου μαζί με εργάτες, εμποροβιοτέχνες, κινήματα ειρήνης θα δώσουν αγωνιστικό "παρών", προβάλλοντας τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την ανάγκη ανατροπής της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Σ' αυτή την κατεύθυνση οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, που πραγματοποίησαν σύσκεψη πριν από 20 μέρες, δουλεύουν για την επιτυχία του αγώνα που θα συνεχιστεί και με νομαρχιακά συλλαλητήρια στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη.

Η ανταπόκριση του αγροτικού κόσμου, από τις μέχρι τώρα συγκεντρώσεις στα χωριά, είναι μεγάλη και ο ξεσηκωμός θα πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ