Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέα αιματηρή επίθεση σε «δυτικό» στόχο

Οι γιατροί περιποιούνται ένα από τα θύματα της έκρηξης

Associated Press

Οι γιατροί περιποιούνται ένα από τα θύματα της έκρηξης
ΤΑΞΙΛΑ.--

Τρεις νοσοκόμες βρήκαν το θάνατο από την επίθεση σε χριστιανικό αποστολικό νοσοκομείο της περιοχής Ταξίλα, στην οποία σκοτώθηκε και ο ένας από τους τρεις επιτιθέμενους, σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων και της αστυνομίας. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση κατά χριστιανικού αποστολικού ιδρύματος στο Πακιστάν μέσα σε μια βδομάδα, κι η χούντα του στρατηγού Μουσάραφ μοιάζει να καταλαμβάνεται εξαπίνης από το κύμα των ενεργειών, οι οποίες αντανακλούν την οργή των φανατικών σουνιτών για την «προδοσία» του στρατηγού και τη συμμαχία του με τους «απίστους», δηλαδή τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες της αντιτρομοκρατικής συμμαχίας.

Αρχικά, οι αρχές παρουσίαζαν την ενέργεια ως βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, πάντως αργότερα ο υπουργός Μειονοτικών Θεμάτων του Πακιστάν, Σ.Κ. Τρεσιέρ, διευκρίνισε αργότερα ότι η έκρηξη προήλθε από ένα ζεύγος χειροβομβίδων που έριξαν οι τρεις δράστες στην αυλή του νοσοκομείου.

Ο νεκρός «τρομοκράτης», είπε ο υπουργός, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός από τους συνενόχους του, όταν ο τελευταίος είδε ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν πέσει πάνω του και τον είχαν καταβάλει, κρατώντας τον στο έδαφος. Ο λόγος που τον τραυμάτισαν θανάσιμα οι συνένοχοί του ήταν ότι «δεν ήθελαν να μιλήσει αν ανακρινόταν», είπε ο υπουργός.

Η επίθεση ήταν πανομοιότυπη με αυτήν της Δευτέρας κατά αποστολικού σχολείου στην περιοχή Μάρι, με 6 θύματα.

Στις φετινές επιθέσεις κατά «δυτικών στόχων» έχουν πέσει νεκροί τρεις Αμερικανοί, 11 Γάλλοι και 40 Πακιστανοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ