Κυριακή 18 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΗΓΗΜΑ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΡΒΟΥ

Ο Δημήτρης Σέρβος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Φοίτησε στην Ιωνίδειο Σχολή και αποφοίτησε απ' το Νυχτερινό Γυμνάσιο, ενώ την ημέρα δούλευε σε τοπική εφημερίδα, ακολουθώντας το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Εργάστηκε στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Περιοδικό Τύπο, καθώς και στην Κρατική Ραδιοφωνία με το ψευδώνυμο Δημήτρης Αιγινίτης.

Φοιτητής της Παντείου Σχολής Πολιτικών Επιστημών, συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα.

Για τη συμμετοχή του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα μέσα απ' τις γραμμές της ΕΠΟΝ, συλλαμβάνεται το 1943 απ'την Ειδική Ασφάλεια βασανίζεται και φυλακίζεται στις φυλακές Χατζηκώστα.

Πήρε μέρος στο Μεγάλο Δεκέμβρη 1944 και με την υποχώρηση ακολούθησε τον ΕΛΑΣ στην Ελεύθερη Ελλάδα. Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Τον Ιούλη 1947 εξορίζεται στην Ικαρία.

Συμπληρώνει τα 58 χρόνια μέλος του ΚΚΕ, είναι αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Πειραιά και μέλος των ΔΣ του ΠΕΑ και Φίλων της ΕΠΟΝ, του ΠΣΑ Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης, καθώς και μέλος του Β/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, της ΠΟΕ Συντακτών, της Βαλκανικής και Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Για το βιβλίο του «Που λες... στον Πειραιά», έχει τιμηθεί με το Α' Βραβείο της Διεθνούς Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ το τελευταίο του βιβλίο «ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ και ποιοι φοβούνται την αλήθεια», έκδοση «Σύγχρονη Εποχή» κυκλοφορεί σε Β΄ έκδοση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ