Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πάρτε πίσω την επιστράτευση των ναυτεργατών

Μήνυμα αλληλεγγύης από τους Ελληνες εργαζόμενους στην Αυστραλία

Την άρση της επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών ζητά με επιστολή της η Ομοσπονδία των Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας που αποτελείτε από τον Εργατικό Σύνδεσμο Δημόκριτο Μελβούρνης, Εργατικό Σύνδεσμο Ατλας Σύδνεϊ, Εργατικό Σύνδεσμο Πλάτων Αδελαΐδας και τον Εργατικό Σύνδεσμο Σωκράτη Νιουκάστλ. Η Ομοσπονδία καταδικάζει με αγανάκτηση τις βάρβαρες επιθέσεις των ειδικών δυνάμεων καταστολής ενάντια στους ναυτεργάτες που απεργούσαν διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες απεργοί.

«Καταδικάζουμε, τονίζει, έντονα την επιβολή των φασιστικών μέτρων της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών με στόχο να σταματήσει η πάλη τους και να ενθαρρυνθεί η ασυδοσία και η απληστία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Εχει κερδηθεί με πολύχρονους σκληρούς αγώνες και θυσίες και είναι το δοκιμασμένο όπλο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Τα αντεργατικά αντιδημοκρατικά αυτά μέτρα, δείχνουν ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περί δημοκρατίας και κοινωνικής ισοτιμίας πάνε μέχρι το σημείο που δε θίγονται τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των άλλων κεφαλαιούχων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό της ΠΕΜΕΝ και του "Στέφενσον" και όλων των ναυτεργατών στη δίκαιη πάλη για τα δικαιώματά τους.

Καλούμε την κυβέρνηση της Ελλάδας όπως άρει χωρίς καθυστέρηση τα φασιστικά μέτρα της πολιτικής επιστράτευσης που καταρρακώνουν κάθε έννοια δημοκρατικών ελευθερίων, για τις οποίες αγωνίστηκαν οι Εργατικοί Σύνδεσμοι και το συνδικαλιστικό κίνημα της Αυστραλίας την περίοδο της φασιστικής χούντας.

Είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης προς τους Ελληνες εργαζόμενους.

Για την Ομοσπονδία (ΟΕΕΠΣΑ), Γιώργος Κατσουράκης, Σωτήρης Στεργιόπουλος (πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα)».

Η διαμαρτυρία έχει σταλεί στην ελληνική πρεσβεία στην Αυστραλία και έχει κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό και τον υπουργό ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ