Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κολλούσε πλαστά ένσημα

Πλαστά ένσημα κολλούσε στους έξι οδηγούς της μια εταιρία Οδικών Διεθνών Μεταφορών, που ανήκει στον Κ. Μίγα και εδρεύει στη Λάρισα. Η σοβαρή αυτή υπόθεση εισφοροδιαφυγής πολλών εκατομμυρίων δραχμών εντοπίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ μετά από σχετικές καταγγελίες του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Λάρισας.

Σύμφωνα με υπηρεσιακά έγγραφα του ΙΚΑ, ο συγκεκριμένος εργοδότης κόλλησε χιλιάδες πλαστά ένσημα στα ασφαλιστικά βιβλιάρια των έξι οδηγών της εταιρίας του, αδιαφορώντας αν οι εργαζόμενοι κινδύνευαν να μείνουν ανασφάλιστοι. Και πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν πολύ σκληρά, περνώντας πολλά μερόνυχτα στο τιμόνι, καθώς «οργώνουν» τις χώρες της Ευρώπης, για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο.

Η εν λόγω υπόθεση εισφοροδιαφυγής φαίνεται ότι εξελισσόταν επί χρόνια, καθότι εντοπίστηκε ότι δεν είχαν αγοραστεί ένσημα για περιόδους από το 1996 και στη θέση τους επικολλήθηκαν πλαστά.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιόγκας κάνει λόγο για όργιο εισφοροδιαφυγής εκ μέρους πολλών επιχειρηματιών, στο οποίο οφείλεται, εν πολλοίς, το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα του ΙΚΑ, ενώ σε ανακοίνωσή του το σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με σκοπό να επικολληθούν τα ένσημα στους 6 οδηγούς και για να εισπράξει το ΙΚΑ τις νόμιμες εισφορές, καθώς και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι οδηγοί άδειες, επιδόματα και μισθούς που τους οφείλει η επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ