Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περισσεύει... γιατί είναι πολύτεκνη

Απέλυσαν εργαζόμενη μητέρα 6 παιδιών η οποία μάλιστα βρίσκεται σε άδεια λοχείας. Σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η ING Bank NV θυγατρική της εταιρίας «NN», προχώρησε στην παράνομη και κοινωνικά ανάλγητη αυτή πράξη, με το πρόσχημα ότι η πολύτεκνη τραπεζική υπάλληλος... περισσεύει.

Στην πραγματικότητα θέλει να απαλλαγεί από τις παροχές που πρέπει να τις καταβάλει και τις οποίες ποτέ μέχρι τώρα δεν απέδωσε σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση. Η Τράπεζα κλείνει και το προσωπικό της 20-30 άτομα θα απορροφηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς. Ομως η Ευαγγελία Ελέζη, μητέρα 6 παιδιών, που προσλήφθηκε στις 8 Οκτώβρη του 2001 με το νόμο 2643 του '98 και με σύμβαση αορίστου χρόνου, είναι η μοναδική που απολύεται. Και μάλιστα ενώ βρίσκεται σε άδεια λοχείας.

Χτες εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έκαναν παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου συζητήθηκε η εργατική διαφορά. Η τράπεζα επιμένει στην απόφασή της και ζητά από τον ΟΑΕΔ να λύσει τη σύμβαση διότι δεν μπορεί να συνεχίσει να την απασχολεί.

Το ΕΚΘ κατήγγειλε την απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη συμπεριφορά της διοίκησης της τράπεζας και απαίτησε τη συνέχιση της εργασιακής απασχόλησης της Ε. Ελέζη με οποιονδήποτε τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ