Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Καταγγελίες για ηχορύπανση

Με εισαγγελική εντολή καλείται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και οι άλλες αρμόδιες κρατικές αρχές να ερευνήσουν τις έγγραφες καταγγελίες κατοίκου της Αρτέμιδας για «ανεξέλεγκτες και παράνομες πτήσεις αεροσκαφών» από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, με έγγραφη καταγγελία που υπέβαλε στις 18 Αυγούστου 2002 στον Εισαγγελέα Παραπόνων Αθηνών, ο Γ. Μιχάλης, κάτοικος του Δήμου Αρτέμιδας, επισημαίνει ότι στον ΔΑΑ εκτελούνται πτήσεις αεροσκαφών, που πλήττουν βάναυσα με φοβερή ηχορύπανση τη γύρω περιοχή. Η προκαλούμενη ηχορύπανση - προσθέτει - υπερβαίνει σαφώς τα επιτρεπτά όρια των 30 έως 40 NEF και για το λόγο αυτό οι συγκεκριμένες πτήσεις είναι «παράνομες».

Ο καταγγέλλων, που είναι και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Πολιτών Αρτέμιδας και Οικισμών Σπάτων, θεωρεί ότι οι πτήσεις που προκαλούν ηχορύπανση μπορούν να τροποποιηθούν, καθώς ο ΔΑΑ διαθέτει δύο διαδρόμους τροχιοδρόμησης.

«Η επιχειρησιακή λειτουργία του "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην παρούσα φάση, τουλάχιστον, δεν απαιτεί την ταυτόχρονη χρήση των δύο διαδρόμων τροχιοδρομήσεως. Η χρήση του διαδρόμου 03L μπορεί να εξασφαλίσει την πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία του αερολιμένα και να ανακουφίσει τις κατοικημένες περιοχές του Δήμου Αρτέμιδας από την αδικαιολόγητη όχληση», υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα ο Γ. Μιχάλης και ζητά την πιστή εφαρμογή συγκεκριμένων παραγράφων του ΠΔ 1178/81 και συγκεκριμένων άρθρων του κανονισμού «AIP Greece - Volume 1», ώστε να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Οπως αναφέρει ο ίδιος, το πρωί της 18ης Αυγούστου ζήτησε τηλεφωνικά να υποβάλει το παράπονό του στον υπεύθυνο επιχειρησιακής λειτουργίας του ΔΑΑ, ο οποίος, όμως, ουδέποτε εμφανίστηκε.

Σημειώνεται ότι την επόμενη κιόλας μέρα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Παν. Στραγάλης, απέστειλε στην ΥΠΑ την υποβληθείσα αίτηση, με την παράκληση να εκτιμηθούν τα διαλαμβανόμενα σ' αυτή και να επακολουθήσουν οι επιβαλλόμενες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ