Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
«Οχι» στο νέο τηλεσκουπίδι

Στο Δάσος του Χαϊδαρίου θα λειτουργήσει το νέο «τηλεσκουπίδι», με τίτλο «Gym Show» (τύπου «Μεγάλου Αδελφού» και «Bar»), παραγωγής του καναλιού «ΣΤΑΡ». Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου, με επικεφαλής τον Μιχάλη Σελέκο, έστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας ο Δήμος να πάρει άμεσα μέτρα, ώστε να μη λειτουργήσει το «Γυμναστήριο» στην πόλη. Κάλεσε, επίσης, τη Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, για το «τηλεπαιχνίδι» πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αίθουσες του Εμπορικού Κέντρου καθώς και κτίριο 800 τ.μ., το οποίο θα απέχει μόλις 70 μέτρα απ' το Κέντρο. Οπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, «έχουν ήδη πέσει οι σχετικές υπογραφές».

«Εχοντας ήδη πικρή εμπειρία», αναφέρει η Δημοτική Ενωτική Κίνηση στην επιστολή της, «από την προβολή του "Μεγάλου Αδελφού" και του "Bar" και των επιπτώσεων αυτών των τηλεσκουπιδιών, ιδιαίτερα στη νεολαία, πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αντιδράσει άμεσα, για να αποτραπεί η πραγματοποίηση του νέου "ριάλιτι σόου" στην πόλη μας».

Στην επιστολή επισημαίνεται πως σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων βρίσκονται τα 1ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης, ενώ το Εμπορικό Κέντρο το επισκέπτονται καθημερινά πολλά παιδιά, αφού λειτουργούν καταστήματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

«Πιστεύουμε», τονίζεται στη συνέχεια, «ότι η λογική της "ήπιας ανάπτυξης" και της "προστασίας του κοινωνικού περιβάλλοντος" πρέπει να διαπνέει την άσκηση της δημοτικής πολιτικής, η οποία έχει καθήκον να θωρακίζει την πόλη από τη λογική της κλειδαρότρυπας, της παρακολούθησης κάθε δραστηριότητας του ανθρώπου και του εξευτελισμού της ζωής».

Τέλος, η Δημοτική Ενωτική Κίνηση, σημειώνει: «Απαιτούμε να συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσουμε τη λήψη άμεσων μέτρων για να μην εγκατασταθεί το τηλεπαιχνίδι "Gym Show" στο Δήμο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ