Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Αστυνομοκρατίας συνέχεια...

Οι «πρωταγωνιστές» των γηπέδων επί το έργον

Sportidea

Οι «πρωταγωνιστές» των γηπέδων επί το έργον
Μία ακόμη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μια σειρά «νέων» μέτρων για την πάταξη του φαινομένου εξαγγέλθηκαν, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να προχωρήσει σε ριζικές τομές για την πραγματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Μαλέσιος, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο γγ της ΕΠΟ Γ. Οικονομίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Θ. Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ Αντ. Αντωνιάδης, εκπρόσωπος του γγ Αθλητισμού και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών σωματείων που προβαίνουν σε οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είναι: Η διαρκής συνεργασία των ΠΑΕ, ΚΑΕ και λοιπών σωματείων με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, πριν από κάθε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων ή άλλων αθλητικών σωματείων. Η έγκαιρη ειδοποίηση της Αστυνομίας για τα προγραμματισμένα δρομολόγια μετακίνησης των οργανωμένων συνδέσμων οπαδών των ομάδων. Η παράδοση, πριν από την αναχώρηση, καταλόγου με τον αριθμό των οχημάτων και τα ονόματα των επιβαινόντων σε κάθε όχημα. Ο ορισμός ενός προσώπου ως υπεύθυνου αποστολής, προκειμένου να υπάρχει συνεχής συνεργασία με την Αστυνομία, η οποία θα αναλάβει τη συνοδεία τους. Την εκπόνηση εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας για κάθε αθλητική συνάντηση χωριστά, σχεδίου για την ασφαλή μετακίνηση από και προς το στάδιο, καθώς και για την πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των οργανωμένων ομάδων από τις κερκίδες.

Τα παραπάνω μέτρα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως με την ένταση της αστυνόμευσης και μόνο μπορεί να αντιμετωπίσει τον «χουλιγκανισμό», αποφεύγοντας από τη μια να έρθει σε σύγκρουση με τους «μισθοφόρους» των προέδρων - οι οποίοι κατά κύριο λόγο ευθύνονται για τα κάθε φορά επεισόδια - και από την άλλη να επισκιάσει τα βαθύτερα κοινωνικά αίτια που προκαλούν το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα.


Φ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ