Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Δύσκολη η κλήρωση για Ολυμπιακό, ακόμη δυσκολότερη για ΑΕΚ

Κλήρωση «βουνό» για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Sportidea

Κλήρωση «βουνό» για Ολυμπιακό και ΑΕΚ
Βουτιά στα δύσκολα για τους δύο εκπροσώπους μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η χτεσινή κλήρωση, αντί να σκορπίσει χαμόγελα στους «ερυθρόλευκους» και στους «κιτρινόμαυρους», τους βύθισε σε περισυλλογή και σε έντονο προβληματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Μπάγερν Λεβερκούζεν και τη Μακάμπι Χάιφα στα πλαίσια του ΣΤ' Ομίλου. Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ, οκτώ χρόνια από την τελευταία παρουσία της στους ομίλους της διοργάνωσης, θα βρεθεί απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Ρόμα και την Γκενκ στον Γ'. Οπως φαίνεται λοιπόν, οι δύο ελληνικές ομάδες θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, τότε ο επόμενος στόχος είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς τόσο η Μάντσεστερ όσο και η Λεβερκούζεν φαντάζουν τα πρώτα φαβορί για τις δύο θέσεις από τον Ομιλο του Ολυμπιακού, ενώ τις ίδιες λογικά θα κατακτήσουν η Ρόμα και η Ρεάλ στον όμιλο της ΑΕΚ.

Ο Τάκης Λεμονής, μετά την ανακοίνωση των αντιπάλων του Ολυμπιακού, ήταν φανερά προβληματισμένος και τόνισε πως το βασικό είναι η συλλογή πληροφοριών για τις τρεις ομάδες. «Σίγουρα Μάντσεστερ και Λεβερκούζεν είναι δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως η κλήρωση θα ήταν δύσκολη, όπως και αποδείχτηκε εξάλλου. Η Μακάμπι Χάιφα δεν είναι και τόσο γνωστή ομάδα. Θα πρέπει να μάθουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερα για τους Ισραηλινούς». Για τους στόχους που έχει πλέον ο πειραϊκός σύλλογος, ο Ελληνας προπονητής είπε: «Αν σταματήσουμε να έχουμε φιλοδοξίες και όνειρα δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». Παράλληλα, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έδωσε το στίγμα του για την κλήρωση με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, χαρακτήρισε την κλήρωση ως αρκετά καλή, τον όμιλο βατό και τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τη δική τους κατάσταση. Τέλος, ο τεχνικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Κλάους Τοπ Μέλερ, δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό πως η ομάδα του έχει να αντιμετωπίσει «πιο αδύνατες ομάδες απ' ό,τι πέρυσι, όμως και εμείς έχουμε χάσει βασικούς ποδοσφαιριστές σε σχέση με πέρυσι. Ολες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να πάρουν την πρόκριση. Ασφαλώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αυτή που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τρεις στον όμιλό μας».

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, έπλεξε το εγκώμιο για όλους τους αντιπάλους της «Ενωσης», ενώ φανερά προσγειωμένος, χαρακτήρισε δύσκολη την κλήρωση. Ομως, επισήμανε πως η ομάδα του θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και χωρίς φόβο απέναντι στους «δυνατούς» Ισπανούς και Ιταλούς. «Δύσκολο γκρουπ. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δε μας τρομάζει η Ρεάλ. Ολοι ξέρουμε τις δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα. Θα πρέπει να παίξουμε εναντίον της χωρίς φόβο και άγχος. Θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο». Για τη Ρόμα τόνισε πως είναι ένας δυνατός σύλλογος αλλά άφησε ένα ενδεχόμενο ανοιχτό για την έκπληξη, ενώ για την Γκενκ, είπε: «Σίγουρα είναι μια αδύναμη ομάδα, αλλά μόνο στα "χαρτιά". Γνωρίζω αρκετά καλά τους Βέλγους. Είναι δυνατή ομάδα και στους αγώνες της παίζει με πολύ πάθος».

Το πρόγραμμα για τους πρωταθλητές έχει ως εξής: 18 Σεπτέμβρη: Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν, 24 Σεπτέμβρη: Μακάμπι - Ολυμπιακός, 1 Οκτώβρη: Μάντσεστερ - Ολυμπιακός, 23 Οκτώβρη: Ολυμπιακός -Μάντσεστερ, 29 Οκτώβρη: Λεβερκούζεν - Ολυμπιακός και 13 Νοέμβρη: Ολυμπιακός - Μακάμπι, ενώ της ΑΕΚ: 17 Σεπτέμβρη: Γκενκ - ΑΕΚ, 25 Σεπτέμβρη: ΑΕΚ - Ρόμα, 2 Οκτώβρη: ΑΕΚ - Ρεάλ, 22 Οκτώβρη: Ρεάλ - ΑΕΚ, 30 Οκτώβρη: ΑΕΚ - Γκενκ και 12 Νοέμβρη: Ρόμα - ΑΕΚ.

Τέλος, οι υπόλοιποι όμιλοι είναι:

Α' Ομιλος: Αρσεναλ, Ντόρτμουντ, Αϊντχόβεν, Οσέρ. Β' Ομιλος: Βαλένθια, Λίβερπουλ, Σπάρτα Μόσχας, Βασιλεία. Δ' Ομιλος: Ιντερ, Λιόν, Αγιαξ, Ρόζενμποργκ. Ε' Ομιλος: Γιουβέντους, Φέγενορντ, Δυναμό Κιέβου, Νιουκάστλ. Ζ' Ομιλος: Μπάγερν, Λα Κορούνια, Μίλαν, Λανς. Η' Ομιλος: Μπαρτσελόνα, Γαλατασαράι, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μπριζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ