Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Για τα μάτια του κόσμου...

«Πήρες την πρωτιά στο φώτο φίνις. Φεύγεις με προίκα για το Ηράκλειο». Η ατάκα αυτή (υπό μορφή αστείου) παραβρισκόμενου χτες στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, προς τον απερχόμενο υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Κουράκη, αποδίδει πλήρως τις αιτίες της φιέστας. Στην αυλαία του στη ΓΓΑ ο κ. Κουράκης επισκέφθηκε τα έργα που γίνονται, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, με προφανή σκοπό. Αποχωρεί από τη θέση του για να διεκδικήσει τη δημαρχία του Ηρακλείου Κρήτης και τόσο ο ίδιος όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν αφήνουν αναξιοποίητη ευκαιρία προβολής.

Χαρακτηριστικό της πολυεπίπεδης εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου έργου, είναι το παρακάτω γεγονός. Ολυμπιονίκης σε σχετική συζήτηση έλεγε μειδιώντας: «Εδώ θα έρθουμε 4 φορές, αφού θα γίνουν άλλες τρεις παρουσιάσεις. Αλλη του υφυπουργού, άλλη του πρωθυπουργού, άλλη της κυρίας Αγγελοπούλου και άλλη των ομοσπονδιών» (...) και κουνούσε χαρακτηριστικά με απογοήτευση το κεφάλι...

Αναμφίβολα τα έργα (ανοιχτές εγκαταστάσεις, κλειστά προπονητήρια, ξενώνες) βοηθούν τον αθλητισμό και όσους θα τα χρησιμοποιούν. Μόνο που από αυτούς ουσιαστικά αποκλείονται πλέον οι μη επαγγελματίες. Και μια σημαντική διέξοδος άθλησης για τους πολλούς (τουλάχιστον) «στενεύει». Παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ήδη μειώθηκε σημαντικά η δυνατότητα του καθενός να χρησιμοποιήσει τον Αγιο Κοσμά για άθληση και ψυχαγωγία. Ακόμα και οι ελάχιστοι χώροι, στην παρούσα φάση δε χρησιμοποιούνται.

Τα χειρότερα όμως έπονται. Ο γγΑ, Ν. Εξαρχος, σε ερώτησή μας υποστήριξε πως υπάρχει πρόβλεψη για χρησιμοποίηση του χώρου από ερασιτεχνικά σωματεία και για μαζικό αθλητισμό. Εσπευσε όμως να προσθέσει ότι «η προοπτική είναι ν' αλλάξει η υφιστάμενη μορφή». Δηλαδή, «να μετατραπεί σε ημικρατική επιχείρηση που θα προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες. Το μπίζνες πλαν υπάρχει και στοχεύει στην οικονομική αυτάρκεια του χώρου». Σε απλά ελληνικά, για να γίνει αυτό, όπως παραδέχτηκε ο γγΑ, θα υπάρχει το σχετικό κοστολόγιο για όποιον θέλει να αθληθεί...

  • Ο Γιώργος Λιάνης επιστρέφει στη ΓΓΑ. Οπως ανακοινώθηκε χτες, είναι ο αντικαταστάτης του Γ. Κουράκη. Ο βουλευτής Φλώρινας είχε υπηρετήσει στην ίδια θέση την τριετία '93 - '96. Η τελετή παραλαβής - παράδοσης γίνεται σήμερα το πρωί.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ