Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την παιδεία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέδωσε χθες την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναμασά τις καθιερωμένες εξαγγελίες της για το αυτονόητο της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, με δήθεν πλήρη κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικούς, βιβλία, βιβλιοθήκες, εποπτικά μέσα διδασκαλίας και "καινοτόμες δράσεις". Οι επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις της με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, για νέα ποιότητα στη σχολική λειτουργία, δεν μπορούν να διασκεδάσουν την απογοήτευση που χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους εισπράττουν από το χάλι της εκπαίδευσης, τον επιλεκτικό - ταξικό χαρακτήρα της σε όλη τη δομή της. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται. Πάνω στο διπλό σχολικό σύστημα Λύκειο - ΤΕΕ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται στο όνομα της αποκέντρωσης να ορθώσει μια νέα βαθύτερη ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών. Νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις προωθούνται στα ΑΕΙ.

Στα πλαίσια αυτά ενισχύονται ο αυταρχισμός και η ασφυκτική επιτήρηση της σχολικής ζωής.

Το ΚΚΕ έχοντας καταθέσει ολοκληρωμένες τις προτάσεις του, θα συνεχίσει τον αγώνα του για την ανάπτυξη ενός παλλαϊκού κινήματος, που θα διεκδικεί ριζικές αλλαγές στην παιδεία και την κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ