Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«CLARIANT»
Αποφασισμένες οι απολύσεις

Επιμένει η ελβετική πολυεθνική «CLARIANT» στη συρρίκνωση του προσωπικού (30 απολύσεις) του εργοστασίου χημικής βιομηχανίας, στο Βαθύ Αυλίδας της Εύβοιας. Επικαλούμενη σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απλώς «πληροφορεί» τους εργαζόμενους ότι θα κάνει χρήση του νόμου περί ομαδικών απολύσεων και συγκαλεί... συνέλευση των εργαζομένων σήμερα το μεσημέρι για την εξεύρεση... λύσης!

Ως λύση ορίζει την προεπιλογή της για 30 απολύσεις.

Για να επιβεβαιώσει ακόμα περισσότερο το «αληθές του λόγου της» η πολυεθνική «CLARIANT», στα οικονομικά της προβλήματα, προσθέτει και τη διακοπή, με επιθυμία της εταιρίας «SOLUTIA RESINS ΕΠΕ» (παράγει συνθετικές ίνες-ρητίνες) της συνεργασίας τους. Η πολυεθνική παρείχε στη «SOLYTIA», λογιστικές και διοικητικές υπηρεσίες. Βέβαια, σε αντίθεση των όσων λένε οι διοικήσεις της εταιρίας, έρχονται δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΕΧΠΡΕΣ» του Ιούλη, που δείχνουν «ρεκόρ πωλήσεων της "CLARIANT", τον Ιούλη»!

Να θυμίσουμε ότι το εργοστάσιο στο Βαθύ Αυλίδας, παράγει ρητίνες και ακριλικά προϊόντα. Πέρασε από πολυεθνική σε πολυεθνική, από τη γερμανική «ΧΕΚΣΤ» στην Ελβετική «CLARIANT». Οι Ελβετοί μετά από ένα χρόνο έκλεισαν το τμήμα φυτοφαρμάκων που απασχολούσε 15 άτομα. Το ίδιο προσπαθούν από ό,τι φαίνεται, να κάνουν και τώρα, συρρικνώνοντας την παραγωγή. Να κλείσουν το τμήμα ρητίνης, ν' απολύσουν εργαζόμενους και να προχωρήσουν και σε απολύσεις εργαζομένων μέχρι και των κεντρικών της γραφείων στην Αθήνα.

Τέλος, η εργαζόμενη της «CLARIANT», Ευαγγ. Αργυρούλη, εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων, τονίζοντας ότι όλο και περισσότερες πολυεθνικές επικαλούνται οικονομικά προβλήματα και απολύουν εργαζόμενους. Εργαζόμενοι, εργάτες στην παραγωγή με προϋπηρεσία 20 και 30 χρόνια θα μείνουν στο δρόμο, χωρίς δουλιά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ