Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΗ
Εξήντα έξι χρόνων στη σκαλωσιά!

Χαροπαλεύει, ενώ θα 'πρεπε να μπορεί να μεγαλώνει τα εγγόνια του. Αλλος ένας οικοδόμος, 23χρονος αυτός, έπεσε από σκαλωσιά

Ο οικοδόμος Δημήτρης Τσάκωνας, 66 χρονών, είναι το νέο θύμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής όπως αυτή εκφράζεται στο τομέα της ασφάλειας της εργασίας. Χτες, στις 9.10 το πρωί, ο 66χρονος οικοδόμος αντί να έχει βγει στη σύνταξη - οκτώ χρόνια μετά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης που έχουν οι οικοδόμοι - καλούπωνε τοιχίο περίφραξης σπιτιού στο Καπανδρίτη. Από άγνωστη αιτία, την ώρα που ήταν πάνω στο τοιχίο έπεσε κάτω από ύψος δύο μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά.

Το χτεσινό ατύχημα όμως δεν ήταν τυχαίο ούτε μεμονωμένο. Είναι η εικόνα της Ελλάδας της ανάπτυξης και της ευημερίας που διαφημίζει η κυβέρνηση. Είναι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και αναγκάζει τον 66χρονο - και πολλούς ακόμα 66χρονους - να δουλεύει. Αυτό θέλει να πετύχει η κυβέρνηση και με το πρόσφατο αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Να πεθαίνουν οι εργάτες όρθιοι, δουλεύοντας.

Ο οικοδόμος μετά τον τραυματισμό του, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και από εκεί στο ΚΑΤ και στη συνέχεια στον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά κατάγματα στον αυχένα και υπαραχνωϊδή αιμορραγία.

Χτες, έγινε γνωστό ένα ακόμα ατύχημα σε οικοδομή στα Βριλήσια, αναδεικνύοντας και πάλι την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, ο Αλβανός οικοδόμος Τζάτζο Σωτήρης, 23 χρονών, έπεσε από σκαλωσιά ύψους τεσσάρων μέτρων. Ο οικοδόμος μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» και νοσηλεύεται με κατάγματα στα πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ