Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η μεταγραφή των ... μεταγραφών

Παίκτης της Ρεάλ πλέον ο Ρονάλντο

Sportidea

Παίκτης της Ρεάλ πλέον ο Ρονάλντο
Παρουσιάστηκε χθες και επίσημα από τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Ρονάλντο, που η μετακίνησή του από την Ιντερ είχε καταντήσει σίριαλ. Ο Βραζιλιάνος άσος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είπε: «Θέλω επίσης να πω ότι ήθελα πολύ να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης κι ελπίζω να απαντήσω με γκολ και όμορφο ποδόσφαιρο, αυτά δηλαδή που περιμένουν όλοι από μένα». Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών επήλθε την τελευταία στιγμή, καθώς υπήρχαν αρκετές διαφωνίες για τις απολαβές. Τελικά, ο Ρονάλντο, που θα φορά τη φανέλα με το Νο 11, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ οι οικονομικές απολαβές του αγγίζουν τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως, η μετακίνηση του Ρονάλντο στη Ρεάλ ανάγκασε τη διοίκηση της Ιντερ να προχωρήσει σε νέες αποκτήσεις. Ετσι, οι «νερατζούρι» έχουν το δικαίωμα να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν εκ των Στιβ ΜακΜάναμαν ή Σαντιάγο Σολάρι, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αν το επιθυμήσει η ιταλική ομάδα στο πλαίσιο της μετακίνησης του Ρονάλντο. Παράλληλα, απέκτησαν από τη Λάτσιο τον Κρέσπο για να αγωνίζεται στο πλευρό του Βιέρι.

Με ισοπαλίες συνέχισαν την κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ, Λίβερπουλ και Τσέλσι. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν εκτός έδρας με Μπλάκμπερν (2-2) και Σάουθαμπτον (1-1), αντίστοιχα. Αντίθετα, η Λιντς γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Σάντερλαντ. Ετσι, η Λίβερπουλ βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με Αρσεναλ και Τότεναμ, έπειτα από την 3η αγωνιστική.

Σε ό,τι αφορά στους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων, η Ανόρθωση πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες του πρωταθλήματος. Η αντίπαλος του Ηρακλή στον Α` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ επικράτησε στο ντέρμπι της Αμμοχώστου της ΑΕ Παραλιμνίου με 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 45` η Ανόρθωση αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πιεκάρκσι.

Τέλος, η Γκενκ αποδείχτηκε ιδανικός αυτόχειρας, καθώς, ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1, απέναντι στη Μουσκρόν για την 4η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος από εκείνο το σημείο και μετά, η αντίπαλος της ΑΕΚ δέχτηκε δύο τέρματα και αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3. Τα τέρματα για τους πρωταθλητές πέτυχαν οι Κουν Ντέρντεν (40`), Μουμουνί Νταγκανό (51`) και Γουέσλι Σονκ (61`).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ