Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Νέο στραπάτσο για ΠΑΟ

Η Προοδευτική ταπείνωσε τους «πράσινους» στη Λεωφόρο. Ξύλο σε δυο γήπεδα...

Τα πανηγύρια των παικτών της Προοδευτικής καλά κρατούν

Sportidea

Τα πανηγύρια των παικτών της Προοδευτικής καλά κρατούν
Μια διαφορετική Κυριακή ήταν αυτή που πέρασε για πολλές από τις 16 ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Τα φαβορί επικράτησαν, λίγες δεν πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή κούρσα, ενώ η έκπληξη ήταν η εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Προοδευτική. Παρ' όλα αυτά, δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα επεισόδια σε αρκετά γήπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, η έκπληξη της αγωνιστικής, έγινε στην... άδεια από μέσα αλλά γεμάτη απ' έξω Λεωφόρο. Η Προοδευτική νίκησε τον Παναθηναϊκό, αφήνοντάς τον χωρίς βαθμό στην ουρά της βαθμολογίας και βυθίζοντας τους «πράσινους» σε σκέψεις για την πολύ δύσκολη συνέχεια. Εξω από το γήπεδο, πριν τελειώσει ακόμα το παιχνίδι, συγκεντρώθηκαν περίπου 500 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και απείλησαν με προπηλακισμό τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, που έφυγαν με συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Χτες έγινε σύσκεψη μεταξύ της ΠΑΕ και των παικτών, ενώ στη συνέχεια, ο Φερνάντο Σάντος συναντήθηκε με τους διοικούντες του «τριφυλλιού». Παράλληλα, αναμένονται πρόστιμα στους παίκτες.

Στην Κρήτη, ο Ολυμπιακός έκανε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι «ερυθρόλευκοι», που δεν έπεισαν ξανά με την αγωνιστική τους παρουσία, «πέρασαν» και από το Ηράκλειο, επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0, ενώ δεν έλειψαν και τα παράπονα για τους φίλους των δύο ομάδων τόσο από τους γηπεδούχους όσο και από τους φιλοξενούμενους. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τις διακοπές που αναγκάστηκε να κάνει ο διαιτητής Μπριάκος προκειμένου να γίνουν οι καθιερωμένες συστάσεις.

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη έκανε και ο Ηρακλής. Οι «κυανόλευκοι» του Γιοβάνοβιτς, έφυγαν από την Πάτρα με το δεύτερο τρίποντο για τη νέα χρονιά χάρη στο 2-0 επί της Παναχαϊκής. Τα δύσκολα για τους γηπεδούχους ήταν ότι δεν έχουν πάρει ούτε ένα βαθμό στην έδρα τους καθώς οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, Αρης και Ηρακλής, πανηγύρισαν την επιτυχία στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια έκανε και ο Αρης. Το περασμένο Σάββατο, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κερδίσουν τον Πανιώνιο με 1-0 αν και για 25' αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κολτσίδα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο και τώρα, με τη διακοπή του πρωταθλήματος, αναμένεται σκληρή δουλιά.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά εύκολα του ΠΑΣ Γιάννενα με 3-1. Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν δύο πέναλτι, εκ των οποίων το ένα μετατράπηκε σε τέρμα ενώ μετά το 48' όπου το σκορ έγινε 3-0, η «Ενωση» χαλάρωσε, προκαλώντας τον εκνευρισμό στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι Γιαννιώτες πάντως, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω εκτός από την ισοφάριση.

Οι δύο Ευρωπαίοι, Ξάνθη και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις. Το 1-1 τελικά ικανοποίησε τον Αγγελο Αναστασιάδη καθώς η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Ομως, πέρα από τις δύο διακοπές, ο αγώνας στιγματίστηκε με αντεγκλήσεις, επεισόδια καθώς και με την είσοδο των φιλάθλων του «δικεφάλου» στον αγωνιστικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο για τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες.

Στην Καλλιθέα, ο Ακράτητος έκανε την πρώτη του φετινή νίκη. Οι παίκτες της ομάδας από τα Ανω Λιόσια, πήραν τους τρεις βαθμούς χάρη στα δύο τέρματα του Βελέντζα από την Καλλιθέα, που πάντως έχει παράπονα από τη διαιτησία, εκδίδοντας και ανακοίνωση με σχετικό περιεχόμενο, ειδικά για το πρώτο τέρμα των αντιπάλων τους.

Τέλος, στη Νίκαια και το συνοικιακό ντέρμπι μεταξύ του Ιωνικού και του Αιγάλεω, τίποτα δε θύμισε αγώνα ποδοσφαίρου. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 0-0 με πιο σημαντικό σημείο τον τραυματισμό του Σαΐντ, που μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο» και αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη σπλήνα του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αλμα» τίτλου για την ΑΕΚ, ανατροπές στην «ουρά» (2018-04-03 00:00:00.0)
«Ρι-ζο-σπά-στης, ολέ - ολέ - ολέ! » (2005-05-31 00:00:00.0)
«Φτερούγισε» με... Πελεκάνο (2003-02-25 00:00:00.0)
Η μεγάλη επιστροφή (2001-05-25 00:00:00.0)
Ηττα και στο φινάλε (2000-08-24 00:00:00.0)
Προκρίθηκε η ψυχραιμία (2000-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ