Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ψάχνει την κορυφή στις Αλπεις...

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει σήμερα την Αυστρία με στόχο να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του ομίλου για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ

To πρώτο από τα δυο βήματα που χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία τον Α` γύρο των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ 2001 ετοιμάζεται να κάνει απόψε η Εθνική ομάδα των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Αυστρία στο Τράισκιρχεν (19.00, ΕΤ-1) στον προτελευταίο αγώνα του ομίλου για την πρώτη φάση. Η αυλαία θα κλείσει το Σάββατο στην Καλαμάτα, όπου η εθνική μας θα υποδεχτεί την Πολωνία. Στόχος φυσικά είναι το απόλυτο και στα δυο παιχνίδια που θα διατηρήσει τη χώρα μας στην κορυφή του Β` ομίλου, ενώ παράλληλα θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Ως γνωστό η Ελλάδα προηγείται στη βαθμολογία με 6 βαθμούς έναντι 5 της Εσθονίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας, ενώ στις τελευταίες θέσεις ισοβαθμούν η Λευκορωσία και την Αυστρία με 3. Οσον αφορά το σημερινό παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετρόπουλος επισήμανε τις δυσκολίες του: «Η Αυστρία είναι αξιόμαχη ομάδα. Διαθέτει παίκτες με καλό σουτ και καλούμαστε να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό, γιατί η καλύτερη ομάδα πρέπει να έχει το πάνω χέρι. Ποτέ δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι αν δεν τελειώσει. Χρειάζεται λοιπόν σοβαρότητα. Θέλουμε δύο νίκες στα δύο ματς».

Στα αγωνιστικά, την ευτυχή κατάληξη του θέματος Ρεντζιά, που θα δώσει τελικά το «παρών» (και ίσως να χρησιμοποιηθεί κιόλας), διαδέχτηκε η αγωνία για το Νίκο Οικονόμου. Ο διεθνής παίκτης αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα και η συμμετοχή θα οριστικοποιηθεί την τελευταία στιγμή. Για το Ρεντζιά τα πράγματα ξεκαθάρισαν μετά τη συνάντηση με τον Κώστα Πετρόπουλο και την εξέταση του παίκτη από το ιατρικό τιμ της Εθνικής, η οποία τον έκρινε ικανό να συμμετάσχει, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφραζε η ομάδα του η Μπαρτσελόνα. Στην Αθήνα έμεινε τελικά και ο Χατζής αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Κανονικά όμως θα μετέχουν οι δυο «βενιαμίν» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Τσαρτσαρής και Χατζηβρέτας.

Η Αυστρία

Ομάδα σαφώς κατώτερης δυναμικότητας από την Εθνική μας θα πρέπει να θεωρηθεί η αυστριακή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τύχει της απαραίτητης προσοχής. Ο ύψους 1.97 Ντέλικο Ασκεριτς, που αγωνίζεται στη θέση του φόργουορντ, είναι ο ηγέτης των Αυστριακών, γύρω από τον οποίο «χτίζεται» το παιχνίδι τους. Εξίσου σημαντική μονάδα θεωρείται και ο υψηλόσωμος Μπερν Βάλσιτς (2.04) που έχει περάσει και από πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ντράγκαν Κεσόγεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ