Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αγωνιστική είσοδος στο Μεσολόγγι

Συλλαλητήριο ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ πραγματοποιούν αύριο, στις 11 π.μ., έξω από τη Νομαρχία στο Μεσολόγγι, οι αγρότες του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η σχετική απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη (31/8/2002) που είχε διοργανωθεί με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο με αιτήματα αιχμής: Να σταματήσει το ξεκλήρισμα των καπνοπαραγωγών και των βαμβακοπαραγωγών. Να ολοκληρωθεί η εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τα καπνά, να δοθούν οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον παγετό του χειμώνα στους καπνοπαραγωγούς, να παρθούν μέτρα για τη στήριξη της κτηνοτροφίας. Σύμφωνα ακόμα με τα όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία του νομού, δεν έχει γίνει ακόμα η καταβολή των αποζημιώσεων για τα καπνά που καταστράφηκαν από τον παγετό το χειμώνα και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η εκτίμηση του ΕΛΓΑ για την καταστροφή που υπέστησαν τα καπνά από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή τον Ιούλη. Επίσης, οι βαμβακοπαραγωγοί ζητούν μέτρα προστασίας της καλλιέργειας του βαμβακιού και του εισοδήματός τους. Τους έξι χιλιάδες τόνους φτάνουν οι ποσότητες, περσινές, του βαμβακιού που ορίστηκαν ως μη επιλέξιμες, ενώ για φέτος επιβάλλεται πρόσθετη συρρίκνωση των επιδοτούμενων καλλιεργηθέντων εκτάσεων με βαμβάκι κατά 6.300 στρέμματα. Στα προβλήματα που υπάρχουν προστίθενται ακόμα και οι ενέργειες που γίνονται για τη δημιουργία εθνικού πάρκου στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας, πράγμα που θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στο ξεκλήρισμα των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι την ερχόμενη Κυριακή, στις 10.30 πμ, γίνεται στην Κυψέλη πολιτικό μνημόσυνο στον πεσόντα καπνοπαραγωγό Μήτσο Βλάχο, σε αγροτική κινητοποίηση που έγινε πριν 40 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ