Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ανισόρροπη... κοροϊδία

«

Επιδιώκουμε περιστολή της στήριξης μεγαλοαγροτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να στηριχτούν οι μικροί και μεσαίοι παραγωγοί, δηλαδή το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων αγροτών». Η φράση αυτή, που ανήκει στην ομιλία του πρωθυπουργού στην 67η ΔΕΘ, περικλείει ένα ακόμα μεγάλο ψέμα σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, ενόψει της νέας αντιαγροτικής αναθεώρησης της ΚΑΠ. Και δείχνει ακόμα, τι είδους απατηλά επιχειρήματα επικοινωνιακής εξαπάτησης των μικρομεσαίων αγροτών απεργάζονται η κυβέρνηση και τα επιτελεία της.

***

Αν και η κυβέρνηση, όσο και να προσπαθεί, δεν μπορεί να αποκρύψει τη συμπόρευσή της με τις αντιαγροτικές επιδιώξεις των επιτελείων των Βρυξελλών και πέφτει σε αντιφάσεις. Με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό και την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ. Από κοντά έρχεται και η στάση του αρμοδίου υπουργού Γεωργίας, όπως φάνηκε και στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που έγινε χτες και προχτές στη Δανία. Εκεί όπως, έγινε γνωστό, η τοποθέτηση του υπουργού Γεωργίας βασίστηκε στο υπόμνημα που στάλθηκε στην ΕΕ τον περασμένο Απρίλη και το οποίο με λίγα λόγια, χαρακτήριζε τις σχετικές προτάσεις - επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Ισορροπημένες!

***

Εκτός των παραπάνω, δημιουργούνται μια σειρά ακόμα ερωτημάτων: Πώς συμβιβάζονται οι κυβερνητικές «κορόνες», για το ότι επιδιώκεται να μη θιγούν οι μικρομεσαίοι αγρότες από την επικείμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή τους προτρέπουν εδώ και χρόνια να γίνουν μεγάλοι - επιχειρηματίες αγρότες, για να είναι ανταγωνιστικοί; Δεν υπάρχει μια καταφανής αντίφαση εδώ; Κι αφού η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρήματα, δε λέει τελικά ξεκάθαρα στους μικρομεσαίους αγρότες πού... πρέπει να «ισορροπήσουν»; Να μείνουν μικρομεσαίοι, να γίνουν μεγαλοαγρότες, ή να τα παρατήσουν και να «φάνε» ανάπτυξη της υπαίθρου;


Κ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ